Брус - один з основних пиломатеріалів

Брус - один з основних пиломатеріалів

11.08.17 00:41 0 1144

Приходить час, коли кожному, хто має дачу або заміський будинок хочеться зайнятися будівництвом власної лазні. Погодьтеся, хто не хотів би приємно провести час в кінці важких трудових буднів. Прекрасним варіантом буде будівля лазні з бруса. Давайте розглянемо цей пиломатеріал більш докладно і розповість нам про нього співробітник деревообробного комплексу "ГрінСтрой": www.greenstroy.com.ua.

Бруси - це тесані з усіх боків колоди, товщина яких становить більше, ніж 100 мм. Вони використовуються для виготовлення вікон, сходів, а також для будівництва будинків. Для цього виду пиломатеріалів властиві:

  • естетичний вигляд;
  • здатність зберігати тепло;
  • а також брус не дає усадки.

Стандартними розмірами бруса вважаються:

  • 100х100 мм;
  • 100х150 мм;
  • 150х150.

Ціна бруса безпосередньо залежить від його типу:

  • звичайний;
  • оциліндрований;
  • клеєний;
  • профільований.

Пиломатеріалами є вироби, для виготовлення яких застосовуються різні види дерев. Їх застосовують для будівництва покрівлі, наборів для покрівлі, а також в якості декорування будинків. Сьогодні брус - цедосить популярний матеріал, оскільки він володіє екологічними властивостями.

Широко відомим різновидом даного будівельного матеріалу є непрофільований брус. Але він має один суттєвий недолік - в ньому відсутній замок, іншими словами, під час збирання окремі частини бруса не входять одна в одну. Крім того, брус має властивість деформуватися і зміщуватися. Відбувається це тоді, коли деревина висихає, а також спостерігаються зміни вологості. В цьому випадку утримати його буде вкрай складно. Для стін з такого виду брусів характерно періодичне «розпливання», а також поява щілин. Ще один недолік - це спосіб утеплення будівлі. В даному випадку використовується утеплювач, який намокає під час того як по стінах ллється вода. Внаслідок цього з'являються сирість, грибок, цвіль і стіни починають гнити.

Тепер перейдемо до профільованого брусу з замком. Використовуючи його, завжди можна захистити споруду від викручування вінців бруса в стіні. При будівництві будинків із бруса, найкраще використовувати утеплювача на ПУ основі. У такого утеплювача є один-єдиний мінус - у нього немає можливості повернутися в колишню форму. Залежно від вологості буде спостерігатися періодичне звуження і розширення бруса. Під час сушіння його розміри зменшуються до 2 мм. Як наслідок, споруда втратить герметичність.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Основные критерии при ...
Наступна новина: Где и каким образом лучше ...

КОМЕНТАРІ