На Тернопільщині проведуть військові інструкторсько-методичні навчання

На Тернопільщині проведуть військові інструкторсько-методичні навчання

11.08.17 12:36 0 669
За ініціативи голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни на базі стрілецького навчального центру однієї із військових частин відбудуться широкомасштабні інструкторсько-методичні навчання. Триватимуть вони з 16 до 18 серпня 2017 року.

Навчання проходитимуть в рамках проведення вишкільних заходів. Мета цих навчань – проведення оповіщення, збір та поставка мобілізаційних ресурсів та надання практичних навиків у виконанні завдань за призначенням, а також організації роботи організаційного ядра підрозділів загону тероборони у взаємодії голів рад оборони районів та голів об'єднаних громад.

Тернопільська область перша та єдина в Україні, яка розгортає такі навчання. Ці тренування охоплять всі райони області та об'єднані територіальні громади.

У навчаннях візьмуть участь голови РДА та 18 загонів територіальної оборони, тобто всі райони області та місто Тернопіль, а також голови 36-ти ОТГ. До виконання навчань залучені обласний військовий комісаріат, ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО», Штаб сприяння територіальній оборони області, 44-та окрема артилерійська бригада, вперше Національна гвардія України, Служба надзвичайних ситуацій в області, політехнічний та медичний університети.

Під час навчань будуть проводити поглиблені заняття з інженерної підготовки, військово-медичної, топографічної, аеророзвідки, тактичної та вогневої підготовки. Відпрацюються практичні вправи стрільби, крім цього, будуть відпрацьовані вправи метання гранати та стрільби з кулемета, а також багато інших військових вправ щодо захисту інфраструктурних об'єктів.

Нагадаємо, територіальна оборона України – це система загальнодержавних воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються в особливий період на всій території України або в окремих її місцевостях (крім зон/районів проведення бойових дій). Нещодавно ж на Тернопільщині проходили масштабні десятиденні збори загону територіальної оборони Чортківського району, участь у яких взяли понад тисячу осіб. Пропонуємо у нашому відео разом пригадати, як це було.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Критерии классификации ...

КОМЕНТАРІ