Вся правда про якість гіроскутерів

Вся правда про якість гіроскутерів

12.08.17 16:55 0 1691

Для початку варто сказати, що оригінальних гіроскутерів не існує! Їх виробляють на тисячах різних заводах в Китаї і їх якість, в першу чергу, залежить від комплектуючих (моторів, плат, корпусів і т. д.), так що назва гіроскутера (Smart Avatar, wMotion, Smart Balance і т. д.) ні про що не говорить, та й за невелику плату будь-хто може замовити партію гіроскутерів з будь-якою новою назвою. Більш детально про ціну гіроскутерів можна дізнатися прочитавши статтю "Гіроскутер недорого: міф чи реальність?".

Так що заяви різних інтернет-магазинів про те, що "... у нас оригінальні гіроскутери...", "...ми офіційні представники smart balance...", "...офіційний дилер гіроскутерів..." і т. д. є не більше ніж маркетинговим ходом, який не має реальної цінності для клієнта.

Гіроскутер: З чого він зроблений?

Гіроскутер - це достатньо простий пристрій. Він складається з:

  • металевої рами;
  • 2 мотор-коліс;
  • 2 плат управління двигунами;
  • 1 материнської плати;
  • батарей акумуляторів;
  • пластикового корпусу й інших дрібних деталей (кнопка, коннектор, світлодіодні індикатори та підсвічування, дроти і з'єднання).

Розберемося докладніше.

Металева рама

У якісних гіроскутерів рама виконана з міцного і легкого дюралюмінію. У якісної рами немає дефектів, зате є ребра жорсткості, 2 мідних стопорних кільця, якісний підшипник. У низькоякісної - неміцний, легко ламаючийся метал, максимально проста форма (немає ребер жорсткості), нетривка стопорная конструкція, неякісний підшипник. Для перестраховки продавці іноді вказують максимальку вага - 100 кг. Якісна рама спокійно витримує 120 кг навантаження.

Мотор-колеса

Відрізняються якістю збірки (при розборі легко визначити за якістю намотування і наявності дефектів на магнітах). Продавці часто люблять завищувати потужність двигунів в характеристиках. Зовнішній вигляд ковпаків коліс не має ніякого значення, це просто декоративний елемент. На останок зазначимо, що на якісних гіроскутерах колеса добре збалансовані.

Плати управління

Всі хороші гіроскутери повинні мати 3 плати - 2 для управління моторами і 1 материнську (як правило вони зеленого кольору, але колір тут не головне). Дешеві гіроскутери часто не мають материнської плати, що гарантує швидкий вихід з ладу і тугодумність в управлінні.

На платах обов'язково має бути маркування. Найкращі плати - корейської фірми TaoTao. Вони мають впізнаваний логотип і такі гіроскутери підключаються до однойменного додатка. Це найкраща електроніка для гіроскутера. Серед інших виробників хорошою електроніки варто відзначити LenZold і YIYUN-tech.

Батарея акумуляторів

Це наріжний камінь якості. Існує думка, що якісні батареї - це обов'язково Samsung або Lg, але їх дуже часто підробляють. Самі ці фірми виробляють тільки елементи живлення (пальчики), а збираються в батарею вони в іншому місці. Так-що не варто довіряти на 100 % наклейці. На ній обов'язково повинні бути інформація про батарею і виробника, а також сертифікаційні дані. Якщо на акумуляторі не вказано логотип Самсунга, це не завжди означає свідомо низьку якість батареї. В Китаї дуже багато виробників, і багато хто робить елементи живлення не гірше Sumsung'а. Часто реальна ємність батарей - 2200 Мах, а половина елементів живлення - пустушки.

УВАГА!!! Купівля гіроскутера з noname батареєю невідомого виробника і невідомого змісту потенційно небезпечна! Багатьом відомий прецендент з Америки, де велика кількість самозаймань гіроскутерів змусило звернути на себе увагу влади і випустити серію стандартів якості спеціально для гірсокутеров. Як підсумок - гіроскутери для американського ринку найякісніші та самі надійні, але їх вартість стартує від $ 700.

Але не варто панікувати з цього приводу! По всій видимості, якийсь один конкретний завод дуже накосячив і зробив поставку до Америки вибухонебезпечних гіроскутерів. У Росії поки зареєстровані поодинокі випадки самозаймання. Цілком можливо що вони пов'язані з попаданням в корпус вологи або несправності в електромережі.

Будьте уважні у поводженні з гіроскутером і виконуйте всі рекомендації по його підзарядці, ці дії практично на 100 % забезпечать безпеку використання.

Корпус

Він однозначно повинен бути міцним (товстий ABS пластик, пониженої ламкості), мати якісний принт і хорошу форму без косяків, відколів, подряпин, потертостей, нестикувань та інших дефектів. Корпуси дешевих гіроскутерів легко ламаються, мають мутний і неяскравий принт і велику кількість дефектів форми і шовкографії малюнка.

Комплектуючі

Часто в неякісних гіроскутерах навіть немає нормальних конекторів, дроти просто прикручені один до одного і замотані ізолентою. У фарах замість світлодіодів, на клей приліплені шматки світлодіодної стрічки. Конектори на платах неякісні, легко від'єднуються, що, в свою чергу, призводить до поломки.

На самі неякісні гіроскутери навіть не встановлюють BlueTooth колонки і не кладуть в комплект сумку-чохол. Музика і чохол - золотий, ставший нормою стандарт. Вас це має насторожити, швидше за все це означає що в даному гіроскутері зекономити ще й на чомусь іншому.

Ціна

Ви можете знайти в роздрібному продажі гіроскутери і за 8000 - 8500 руб і навіть дешевше... Така низька ціна повністю пояснюється якістю комплектуючих. Але розраховувати на довгу і вірну службу такого пристрою точно не можна. Добре якщо він пропрацює хоч 1 повний сезон...

Тому ми не радимо вам економити на покупці гіроскутера. Адже якісний гіроскутер спокійно працює без серйозних поломок протягом 2-5 років (залежить від частоти катання, ваги наїзника і стилю його їзди), після цього терміну настає природний знос елементів гіроскутера (в першу чергу акумулятора, підшипників, щіток електродвигуна і т. д ). Дешеві гіроскутери працюють значно менше і набагато частіше ламаються. В результаті бажання заощадити виллється в додаткові витрати на дорогий ремонт, а, можливо, і на повний вихід з ладу міні-сігвея.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Отопительные котлы для ...
Наступна новина: Топ 3 самых интересных ...

КОМЕНТАРІ