Мамограф вартістю 10 мільйонів гривень дозволить чернівчанам проходити обстеження безкоштовно і безпечно

Мамограф вартістю 10 мільйонів гривень дозволить чернівчанам проходити обстеження безкоштовно і безпечно

13.08.17 10:10 0 633
Чому для міської поліклініки №2 було придбано сучасну цифрову мамографічну систему вартістю 10 мільйонів гривень 10 серпня на брифінгу пояснили головний лікар цього закладу Світлана Широкова та міський рентгенолог Єлизавета Мельник.

Сучасну цифрову мамографічну систему вартістю 10 мільйонів гривень придбано на відкритих торгах в системі електронних закупівель Prozzoro з дотриманням усіх передбачених законом процедур. Жодних зауважень до тендерної документації та технічних характеристик обладнання під час проведення закупівлі не було. Дотримання процедури закупівлі на предмет уникнення корупційних ризиків та інших порушень перевіряли представники ГУ Нацполіції та СБУ, застереження щодо зупинення закупівлі з цих причин від правоохоронців не надходили, тому закупівля була завершена та укладено договір на поставку цифрової мамографічної системи італійського виробництва вартістю 10 млн. грн.

Медико-технічні вимоги до комплекту обладнання для цифрової мамографії розробляла міський рентгенолог, лікар вищої категорії Єлизавета Мельник з урахуванням рекомендацій Асоціації радіологів України.

У першу чергу вимагалося, щоб мамограф мав високу ступінь розрізнення для виявлення пухлин та інших змін молочної залози на ранній стадії захворювання, здійснював найменше променеве навантаження на пацієнта, був доступним для обстеження жінок з особливими потребами, забезпечував безпосередній доступ до діагностичної інформації за допомогою внутрішньої інформаційної мережі з робочої станції лікаря-рентгенолога, а також передачу діагностичної інформації в інший медичний заклад в електронному вигляді та у вигляді роздруківки цифрового зображення на рентгенівській плівці відповідного формату, був зручним для роботи лікаря–рентгенолога та економним в обслуговуванні.

Придбана цифрова мамографічна система італійського виробництва відповідає зазначеним параметрам, має досвід використання у багатьох країнах світу та позитивні відгуки лікарів- рентгенологів.

Мамогрофи меншої вартості, для досягнення зазначених характеристик в повному обсязі, вимагають придбання додаткового обладнання та більш дорогі в обслуговуванні, вимагають запровадження часткової оплати пацієнта за обстеження.

Закупівля такої сучасної цифрової мамографічної системи дозволить усім чернівчанкам безкоштовно і безпечно проходити якісне мамологічне обстеження.

Довідково

За останні 2 роки видатки на закупівлю медичного обладнання для медичних закладів міста зросли у 8 разів. Лише для міської лікарні №3 закуплено сучасний цифровий рентген-апарат вартістю 6 млн.грн. У першу чергу кошти спрямовуються на закупівлю сучасного обладнання, яке дозволяє ефективно діагностувати хвороби та виявляти їх на ранніх стадіях.

Запис брифінгу можна переглянути за посиланням : Брифінг щодо закупівлі мамографа

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів спрямував на ...

КОМЕНТАРІ