На Волині засудили членів організованої злочинної групи,які ввезли та збули на території України 2,5 кг амфетаміну

На Волині засудили членів організованої злочинної групи,які ввезли та збули на території України 2,5 кг амфетаміну

13.08.17 08:28 0 640
Прокуратура Волинської області підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про контрабанду, незаконне зберігання, перевезення з метою збуту і збут психотропних речовин в особливо великих розмірах членами організованої злочинної групи – 43-річним та 38-річним громадянами Республіки Польща.

Разом зі ще двома співучасниками, один з яких уже помер, а матеріали щодо іншого виділені в окреме провадження, зловмисники у грудні 2015 року незаконно ввезли з Польщі в Україну через митний пост "Устилуг" та збули на території нашої держави 500 г амфетаміну, а в січні 2016 року – уже 2 кг цієї психотропної речовини.

Завдяки злагодженим спільним діям працівників прокуратури Волині, УСБУ в області та Волинської митниці ДФС їх було викрито та затримано.

Попри те, що обвинувачені своєї вини у скоєному не визнали, їхню винуватість повністю доведено доказами, здобутими в ході досудового розслідування.

Рішенням Любомльського районного суду старшого із наркоторговців – організатора і керівника злочинної групи – окрім контрабанди, незаконного зберігання, перевезення з метою збуту і збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України), визнано винним ще і у перевезенні та зберіганні без мети збуту таблеток МДМА, які містять психотропну речовину (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 309 КК України) і призначено покарання у виді 11 років та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Молодшому злочинцю суд призначив покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ