У КП"Чернігівводоканал" відбулося відкрите обговорення щодо тарифів та інвестиційної програми

У КП"Чернігівводоканал" відбулося відкрите обговорення щодо тарифів та інвестиційної програми

13.08.17 13:43 0 1384
Вчора, 10 серпня в приміщенні КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради відбулося відкрите обговорення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) на 2018 рік та схвалення Інвестиційної програми на 2018-2019 роки. Під час відкритого обговорення були присутні заступник Чернігівського міського голови Андрій Черненко, завідувач сектору НКРЕКП у Чернігівській області Олександр Тимошенко, керівники підрозділів КП «Чернігівводоканал» та відповідальні за питання тарифоутворення та реалізацію інвестиційної програми.

Повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) та схвалити інвестиційну програму на 2018-2019 роки було розміщене на офіційному веб-сайті підприємства 25 липня 2017 року (перейти), а також у міській газеті "Сім Днів".

Заявок на участь у відкритому обговоренні, зауважень та пропозицій від зацікавлених осіб не надійшло.

Заступник міського голови Андрій Черненко погодився з запропонованими тарифами, зазначивши при цьому, що чернігівці мають зрозуміти потребу в цьому. У місті триває реконструкція систем водопостачання та водовідведення, які вже фактично вичерпали свій ресурс, а на це потрібні чималі кошти. Також триває оновлення техніки та обладнання.

В 2018 році у порівнянні з діючими передбачено зростання тарифів на а централізоване водопостачання та водовідведення на 4,3%, на послуги з холодного водопостачання та водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем – на 4,9% .

* На зміну вищезазначених тарифів для комунального підприємства «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради вплинули наступні чинники:

* зміна обсягів реалізації послуг;

* зростання запланованих витрат на електричну енергію, внаслідок збільшеннявартості електричної енергії;

* збільшення витрат на оплату праці з урахуванням прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 01.12.2017 у розмірі 1762 грн. та забезпечення мінімальної заробітної плати на рівні 3200 грн. відповідно до Державного Бюджету України на 2017 рік;

* зростання планових амортизаційні відрахувань за рахунок введення в експлуатацію нових основних засобів;

* збільшення складових тарифу, пов'язаних з обслуговуванням кредиту у рамках проекту Світового банку «Розвиток міської інфраструктури», а саме: фінансових витрат (за рахунок збільшення відсоткової ставки з 1,07% до 1,47%) та витрат на погашення основної суми боргу. У планових тарифах враховано курс валют 27,20 грн/дол. США.

За результатами розгляду розрахункових матеріалів Нацкомісією проектні розміри тарифів можуть бути скориговані з урахуванням доведеного для всіх ліцензіатів прогнозного тарифу на електроенергію, розміру мінімальної заробітної плати на 2018 рік, прогнозного індексу інфляції та курсу валют. Також враховуючи введення у дію з 2 серпня 2017 року закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» НКРЕКП може внести зміни до Порядків формування тарифів та виключити з них витрати на повірку приладів обліку холодної води.

За рахунок інвестиційної програми у 2018-2019 роках КП «Чернігівводоканал» планує реалізацію наступних заходів, які спрямовані на покращення якості послуг з водопостачання та водовідведення (обсяг фінансування зазначено без урахування ПДВ):

1. Реконструкція резервуару чистої води на ВНС № 4 «Полуботки»

(розробка проектно-кошторисної документації)

2. Реконструкція системи водопостачання житлового мікрорайону по вул. Ушинського

3. Заміна каналізаційного колектору по вул. Ушинського

4. Будівництво напірного каналізаційного колектору по вул. Загородній від залізничного переїзду до колектору по вул.Ушинського

5. Реконструкція каналізаційного дюкера через річку Стрижень

За повідомленням інформаційної служби КП "Чернігівводоканал"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ