В Житомирській області протягом 30 днів військові-резервісти вдосконалюватимуть навички під час зборів

В Житомирській області протягом 30 днів військові-резервісти вдосконалюватимуть навички під час зборів

13.08.17 14:10 0 702
У вересні цього року протягом 30 діб будуть проводитись навчальні збори резервістів з трьома військовими частинами Збройних Сил України – 30-та окрема Новоград-Волинська Рівненська механізована бригада, 26-та окрема артилерійська бригада та 95-та окре?ма Житомирська десантно-штурмова брига?да. Військові-резервісти під час зборів вдосконалюватимуть навички з тактичної, медичної, інженерної та вогневої підготовки, а також пройдуть бойове злагодження.

Про це повідомляє Житомирський обласний військовий комісаріат.

— «Військові, які відслужили встановлені терміни під час мобілізації або ж звільнилися зі служби за контрактом та зараховані до оперативного резерву військових частин, викликатимуть на збори. Житомирський обласний військовий комісаріат запрошує резервістів взяти участь в навчальних зборах, які будуть проходити протягом вересня 2017 року. Впродовж 30 днів резервісти та військовозобов'язані відпрацьовуватимуть навички, необхідні для оборони нашої держави в разі необхідності. Військовим потрібно звернутися до військового комісаріату за місцем проживання чи реєстрації для отримання всієї необхідної інформації», – йдеться у повідомленні. —

Військовозобов'язаний викликається на ці збори командиром військової частини через військовий комісаріат. Резервістів викликають до військових комісаріатів, проводять з ними психологічне тестування, медичне обстеження через військово-лікарську комісію і направляють у військові частини.

Варто зазначити, що за всіма резервістами, які залучаються на навчальні збори, включно з часом проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, займана посада та середня заробітна плата на підприємстві. Також кожному резервісту гарантоване державне страхування, безкоштовне медичне забезпечення, забезпечення формою одягу.

Резервістам щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності із військовим званням за результатами виконання програми підготовки. Також резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотному напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань).

Розміри грошових виплат, які здійснюються резервістам за час виконання ними обов`язків служби у військовому резерві становить від 2400 до 3200 грн, в залежності від військового звання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ...
Наступна новина: Більярд: Основні різновиди

КОМЕНТАРІ