На Рівненщині повідомлено про підозру групі грабіжників,які відбирали у людей гроші і бурштин

На Рівненщині повідомлено про підозру групі грабіжників,які відбирали у людей гроші і бурштин

13.08.17 11:05 0 638
Прокуратура Рівненської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення групою осіб злочинів, що передбачені ч.ч. 2,3 ст. 186 (грабіж, поєднаний із насильством, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдав великої шкоди потерпілому) та ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

На підставі зібраних слідчими ГУ Національної поліції в Рівненській області та процесуальним прокурором доказів встановлено, що упродовж кількох місяців 5 жителів області (двоє з них - раніше судимі), змовившись між собою, грабували громадян: вчиняли щодо них насильство і відбирали гроші та каміння бурштину.

Зокрема, у м. Рівне на одній із автостоянок зловмисники пограбували місцевого жителя: побивши його та застосувавши газовий балончик, відібрали у нього всі гроші, які той при собі мав.

На території Сарненського та Рівненського районів спільники під приводом скупки бурштину-сирцю обманним шляхом заволоділи ним, так і не розрахувавшись із громадянами, які це каміння їм принесли.

Загальний розмір шкоди, завданої потерпілим унаслідок кримінальних правопорушень, склав більше ніж півмільйона гривень.

Злочинну діяльність осіб викрито та припинено співробітниками органів безпеки України та поліції за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області. Під час проведення обшуків за місцем проживання зловмисників вилучено стартовий пістолет, перероблений під вогнепальну зброю, набої до нього, газові балончики.

На даний час, особам причетним до злочинів, повідомлено про підозру. Судом задоволено клопотання слідчого, погодженого прокуратурою, щодо застосування до одного з підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. До решти фігурантів кримінального провадження застосовано згідно з ухвалою суду запобіжний захід – домашній арешт, у зв'язку з чим прокуратура в апеляційному порядку домагається скасування даного судового рішення та взяття підозрюваних під варту.

Тривають слідчі дії з метою встановлення причетності цих осіб до вчинення інших злочинів на території Рівненської області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З Тернополя у Перемишль ...
Наступна новина: Чернівці: Порядок ...

КОМЕНТАРІ