Більярд: Основні різновиди

Більярд: Основні різновиди

14.08.17 01:28 0 1533

Більярд - це красива гра для інтелектуалів, яка має багато різновидів. Саме про них ми сьогодні і поговоримо. До речі, якщо ви хочете пограти в більярд в онлайн режимі, то заходьте на сайт 2billard.

Російський

Це вид світового лузного більярду, що зібрав в собі основні особливості російського менталітету. В цьому різновиді гри від гравця потрібна велика фізична і духовна напруга, відточена майстерність, витримка і витривалість. Російський більярд, мабуть, найсуворіший вид цієї захоплюючої гри. В нього грають 16 досить великими кулями, 15 з них пронумеровані від 1 до 15, а 16 куля має особливу розмітку або колір. Ширина луз всього на кілька міліметрів більша діаметра куль! Саме через це, від гравців потрібна висока точність виконання ударів. Розмір столів для російського більярду дуже різноманітний, найменші з них мають довжину 6 футів, а найбільші, класичні, мають довжину 12 футів.

В наші дні проводяться турніри по наступним видам російського більярду (піраміди):

  • Вільна піраміда (Американка);
  • Комбінована піраміда (Московська піраміда, Сибірка);
  • Класична піраміда (Російська піраміда, 71 очко);
  • Динамічна піраміда (Невська піраміда, Невка).

У кожної з цих різновидів гри є свої відмінності і особливості, але, тим не менше, всі вони засновані на «Загальних правилах піраміди».

Пул

Це американський вид лузного більярду, характерною рисою якого є порівняно маленькі - пулстоли (4,5 - 9 футів), і досить широкі лузи (два діаметри кулі). Гра ведеться 16 різнокольоровими кулями, також як і в російському більярді 15 з них пронумеровані від 1 до 15. Гра в пул дуже динамічна і видовищна, хоча з боку виглядає досить просто. Партія професіоналів може тривати всього кілька хвилин, або навіть секунд. Всі ці особливості повністю відповідають комерційному духу американського більярду. Пул набув великої популярності в кінці XIX початку XX століття, причому популярність ця наростала дуже стрімко, чому значною мірою сприяла реклама романтичного способу життя, призових фондів турнірів по пулу, і доходів самих умілих гравців в пул, а пізніше - вихід яскравих і цікавих фільмів про майстрів пулу.

Крім того, легкість навчання техніки гри в пул, безсумнівно, робить число шанувальників цього виду більярду ще більшим. Пул доступний всім - від малого до великого.

Основні різновиди:

  • Дев'ятка;
  • Вісімка;
  • Стрейт-пул (14 + 1).

Снукер

Це англійський вид лузного більярду, який найбільш популярний в країнах Британської співдружності націй і Китаї. Основними особливостями снукера є: порівняно великі столи (6-12 футів), досить широкі лузи і невеликі різнокольорові кулі.

В снукер грають за складними правилами, в грі бере участь 22 кулі (15 червоних, і 7 різнокольорових). Як і личить консервативним англійцям, правила гри в снукер вже багато десятиліть не зазнавали жодних докорінних змін.

Снукер вимагає від гравців висококласної техніки, розрахункута інтелекту. У цьому різновиді більярду найбільші призові на турнірах. Дохід топові гравців може досягати декількох сотень тисяч доларів в рік. Снукер більше інших видів більярду висвітлюється в пресі і на телебаченні.

Карамболь

Це безлуздий вид більярду, який є найбільш популярним в країнах Європи, Північної Африки, Південної Америки, Індонезії та Японії. Гра ведеться 3 кулями (1 - біла, 1 біла куля з чорними або червоними крапками або чисто жовта куля, а також 1 червона куля) на столі (5-10 футів) без луз.

Основний сенс гри зводиться до того, що при ударі необхідно, щоб биток після удару торкнувся однієї з прицільних куль, а потім, зробивши один, два або три борти торкнувся б другої прицільної кулі.

Гра в карамболь немислима без високої техніки, без почуття сили удару, обертання. Карамболь привертає складними траєкторіями руху битка і різноманітністю рішень ситуацій на столі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Торгівельне обладнання для ...

КОМЕНТАРІ