Тернопілля: фестиваль духовної та патріотичної пісні «Білий Берег» у Зборові зібрав гостей з усієї області

Тернопілля: фестиваль духовної та патріотичної пісні «Білий Берег» у Зборові зібрав гостей з усієї області

15.08.17 10:06 0 564
Минулими вихідними в урочищі «Білий Берег» на Зборівщині провели фестиваль духовної та патріотичної пісні з однойменною назвою. Фестиваль уже став традиційним, а тому зібрав на свято багато гостей і не лише з району та міста.

Участь у заході взяв також народний депутат України від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Тарас Юрик. За його словами, фестиваль «Білий Берег» в Зборові – це своєрідний міст до славного військового минулого часів Визвольної Війни. Адже колоритні козаки в тогочасних строях, вистріли з гармат та мушкетів дозволяють ще раз повернутися до цих буремних часів. «Саме тому, це чудове нагадування підростаючому поколінню, якими були наші предки і в які часи вони жили. І таким чином, згадуючи нашу історію, закладаємо цеглинку в майбутнє», – підкреслив Тарас Юрик.

Нагадаємо, під час фестивалю влаштовували інсценізацію козацького бою, де були передбачені вистріли з гармат та виконання бойового козацького гопака. Також на святі виступав духовний оркестр. На завершення святкування урочисто запалили козацьку ватру.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кращі чернівецькі ...

КОМЕНТАРІ