За урожайністю зернових у Тернопільській області лідирує Теребовлянський район

За урожайністю зернових у Тернопільській області лідирує Теребовлянський район

15.08.17 10:47 0 613
Ранні зернові та зернобобові і обмолочено на 17,5 тисячі гектарів на 75 відсотках площ, повідомляє управління агропромислового розвитку Теребовлянської РДА. Відтак за урожайністю зернових Теребовлянщина посідає перше місце в області.

Втішні показники становлять 67,1 центнера проти 54,5 центнера середньообласного. Особливо хороша віддача озимої пшениці – 73,2 центнера. Обласний результат – 59 центнерів.

На даний час жнива уже переходять у заключну стадію. Всі ранні культури зібрані, тепер залишилось обмолотити озиму пшеницю, посіви якої становили цього року майже 14 тисяч гектарів. Хороші та якісні показники зерна. З одного боку посприяла погода, з іншого – зусилля аграріїв. Доведенню зерна до належних кондицій сприяє те, що у господарствах оновлюють токові господарства, будують та реконструюють складські приміщення, встановлюють нові зерноочисні комплекси, потужні ваги.

Дощі, які пройшли на початку тижня, хоч зробили перерву на жнивах, проте посприяли для росту інших культур. Отримана волога дуже доречна для кращої урожайності кукурудзи, цукрових буряків, сої, соняшнику, городини. Хороші результати очікуються й на цукрових плантаціях. Моніторинг, проведений спеціалістами, показує на даний час уже 15 відсотків цукристості, і шня вага коренів забезпечить в кінцевому підсумку не менше 600-700 центнерів буряків з гектара.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі продовжують ...
Наступна новина: Быстрое открытие офиса в ...

КОМЕНТАРІ