Жнива на Тернопільщині: вже намолочено 1,2 млн. тонн зерна

Жнива на Тернопільщині: вже намолочено 1,2 млн. тонн зерна

15.08.17 11:56 0 642
Жнивна кампанія на Тернопільщині підходить до завершення. В області вже намолочено 1,2 мільйони тонн зерна. Загалом у державі кількість намолоту ранніх зернових становить 35,3 млн. тонн. На цьому наголосив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимир Стахів під час щотижневої наради з головами РДА та ОТГ області.

За його словами, Тернопільщина перебуває на третьому місці в державі за урожайністю ранніх зернових культур – 49,2 ц/га. За урожайністю основної культури – пшениці, область – на 4 місці із 53 ц/га.

«На сьогоднішній день уже зібрано 72% ранніх зернових культур. Власне, на темпи збирання врожаю деякою мірою вплинули погодні умови, адже на початку літа була низька температура повітря, що не дозволяло зерновим достигати. Таким чином, якщо аналізувати в розрізі районів, то у Підволочиському районі зібрали 89% зернових, у Борщівському – 85-ть. Є також райони, які щойно перейшли за 50%», – зауважив Володимир Стахів.

Що ж стосується врожайності, то в середньому ранні зернові культури по області молотили по 54,5 центнерів на гектар, що на 3,6 центнери більше, ніж торік. Серед лідерів – Теребовлянський та Бучацький райони із 68 ц/га та 62 ц/га відповідно. Щодо врожайності пшениці, то у Бучацькому районі вона становить 64 ц/га, у Гусятинському, Заліщицькому та Підволочиському – 60 ц/га і в Теребовлянському районі – 73 ц/га.

Водночас, варто додати, що у Мінагрополітики назвали найурожайніші області України. Зокрема, найвища врожайність ранніх зернових і зернобобових культур – в господарствах наступних областей: Хмельницької (56,6 ц / га), Івано-Франківської (52,9 ц / га), Тернопільської (49,2 ц / га), Вінницької (49,1 ц / га), Чернівецької (48,9 ц / га) та Львівської (48,6 ц / га).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: Рівненщина: до 12 років ...

КОМЕНТАРІ