На Тернопільщині відзначили свято Червоногородського замку

На Тернопільщині відзначили свято Червоногородського замку

16.08.17 13:16 0 636
«Свято Замку» відзначили 13 серпня у Заліщицькому районі на території Червоногородського замку. До дійства долучилися перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак, голова Заліщицької районної державної адміністрації Борис Шипітка, голова районної ради Іван Дрозд, народний депутат України Олег Барна та представники духовенства.

Проект «Свято Замку», започаткований головою Тернопільської ОДА Степаном Барною, уже другий рік поспіль ближче знайомить з історією фортифікацій та архітектурними родзинками Тернопільщини.

За словами Івана Крисака, свято на території Червоногородського замку організували на високому рівні: «На «Свято Замку» зібралося дуже багато гостей. Варто відзначити високий рівень організації дійства та турботу про навколишній благоустрій. Тому іншим районам варто взяти Заліщицький район як приклад для наслідування», - зауважив Іван Крисак.

Розпочався фестиваль театральним дійством і танцювальними номерами. Свій спів дарували фольклорні колективи з Чортківського, Борщівського та Городенківського районів. Також свої виступи гостям «Свята Замку» присвятили солісти Національної опери України Петро та Павло Приймаки, відомий на Тернопільщині виконавець Павло Доскоч.

Протягом дня діяли виставки виробів у «Містечку народних майстрів» та різноманітні атракціони для дітей. Гостинцями частували представники сільських та селищної рад Заліщицького району.

презентували

Усі види стрілецької зброї презентували члени військово-патріотичного об'єднання «Булат». Для охочих гостей фестивалю провели майстер-класи з її використання.

Завершилася недільна забава нічною дискотекою та запалюванням святкової ватри.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сучасний модульний ...
Наступна новина: Децентралізація на ...

КОМЕНТАРІ