Чернігів: Реконструкція водопроводу по вул. Молодчого розпочнеться в серпні

Чернігів: Реконструкція водопроводу по вул. Молодчого розпочнеться в серпні

16.08.17 12:53 0 536
КП «Чернігівводоканал» приносить вибачення мешканцям Чернігова за тимчасові незручності, пов'язані з проведенням реконструкції магістрального водопроводу, але це вимушена міра, без якої неможливо гарантувати безперебійне водозабезпечення цілого міста.

На фото: Реконструкція водопроводу розпочнеться саме з цього перехрестя

Найближчим часом в Чернігові по вулиці Олександра Молодчого від вулиці Шевченка до вулиці Лермонтова розпочнеться реконструкція магістрального водопроводу діаметром 500 мм. Ці роботи передбачені інвестиційною програмою КП «Чернігівводоканал» на 2017 рік. Реконструкцію розпочнуть відразу після того, як виконком Чернігівської міської ради затвердить рішення про перекриття вулиці Олександра Молодчого. Роботи триватимуть до 5 жовтня.

Реконструкція водопроводу по вулиці Олександра Молодчого

* рік будівництва старого трубопроводу – 1983,

* матеріал – сталь

* довжина реконструйованої ділянки – 140 метрів

* діаметр та матеріал труб – поліетиленові труби діаметром 500мм

* вартість робіт – 1 386,59 тис. грн.

Реконструкція магістрального водопроводу діаметром 500-600 мм, який проходить через центральну частину міста і з'єднує водозабір №1 «Ялівщина» та водозабір №3 «Бобровиця» триває вже не перший рік. В планах КП «Чернігівводоканал» – забезпечити гарантоване водопостачання значної частини Чернігова, замінивши сталеві ділянки цього аварійного водопроводу на пластик.

Враховуючи те, що по вулиці Шевченка водопровід було прокладено чавунною трубою, яка має доволі значний запас міцності, реконструкцію запланували саме на аварійних ділянках, виконаних сталевою трубою діаметром 500-600 мм.

* У 2009-2011 роках за кошти кредиту Всесвітнього банку була проведена заміна сталевої труби на пластик по вулиці Лермонтова від Стрижня до вулиці Олександра Молодчого.

* Також в цей період було замінено ділянку водопроводу від вулиці Просвіти до вулиці Рокосовського.

* В 2015 році було виконано реконструкцію дюкеру – переходу труби через річку Стрижень по вулиці Гончій в районі ЗАТ «ЧЛГЗ «Чернігівська горілка».

* В 2016 році КП «Чернігівводоканал» власними силами провів заміну труби по вулиці Гончій від дюкеру через річку Стрижень до вулиці Київська.

* В 2017 році, по договору з корпорацією «Укртрансбуд» було проведено заміну 570 метрів ділянки магістрального водопроводу в по вулиці Гончій від вулиці Київської до проспекту Перемоги. Сталеву трубу діаметром 500-600 мм, якій вже понад 40 років, замінили на пластик. Будівельні роботи на цій ділянці завершено в перші дні серпня. Вартість робіт склала 5 884,07 тис. грн.

Наразі вже оформлені усі дозвільні документи на початок робіт по заміні водопроводу діаметром 500 мм по вулиці Олександра Молодчого від вулиці Лермонтова до вулиці Шевченка. Рішення про перекриття вулиці Молодчого підготовлене та винесене на найближче засідання виконкому. Після прийняття рішення виконкомом, Національна поліція узгодить схему об'їзду і представники корпорації «Укртрансбуд» розпочнуть заміну ділянки водопроводу протяжністю 140 метрів. Вартість робіт становитиме 1 386,59 тис. грн.

На фото: Порив водопроводу 6 серпня 2017 року

Те, що заміна цієї труби вкрай потрібна, свідчить кількість аварій на вказаній ділянці водопроводу. Спеціалістам КП «Чернігівводоканал» довелося займатися усуненням пориву на перехресті вулиць Шевченка та Молодчого взимку цього року. Черговий порив поруч, але трохи ближче до вулиці Шевченка, стався вже зовсім недавно – у неділю, 6 серпня 2017 року.

Через порив водопроводу у вихідний день було обмежено водопостачання району вулиць Савчука – Шрага. Аварійна ситуація була ліквідована силами КП «Чернігівводоканал». Зараз на перехресті вулиць можна побачити наслідки ремонту – асфальтне покриття на цій ділянці не відновлено. Але, враховуючи той факт, що реконструкція водопроводу розпочнеться саме в серпні, навряд чи буде логічним вкладати новий асфальт, щоб через тиждень знов ламати його.

На фото: Реконструкція водопроводу розпочнеться саме з цього перехрестя

КП «Чернігівводоканал» приносить вибачення мешканцям Чернігова за тимчасові незручності, пов'язані з проведенням реконструкції магістрального водопроводу, але це вимушена міра, без якої неможливо гарантувати безперебійне водозабезпечення цілого міста.

За інф. Інформаційної служби КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ