Чим відрізняються SD і HD ресивери?

Чим відрізняються SD і HD ресивери?

16.08.17 13:54 0 2012

Аналогове телебачення вже майже повністю поступилося місцем цифровому. Сьогодні все більш популярним і затребуваним стає супутникове ТБ, принцип якого полягає в тому, що сигнал спочатку кодується і передається на супутник, а потім вже споживачу, минаючи при цьому численні проміжні станції. І в зв'язку з цим на ринку з'являється все більше обладнання, з яким пересічному споживачеві розібратися досить складно.

Одні роблять вибір за ціною, інші за порадою знайомих або продавців обладнання. Але для того, щоб вибір був дійсно виправданий необхідно розуміти в чому основні відмінності найпоширеніших моделей ресиверів. І розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://satmaster.kiev.ua/category/galaxy-innovations, в якому безпосередньо можна придабити дане обладнання в Україні.

Чим відрізняються SD і HD ресивери?

Важливу роль при передачі сигналу на телевізор грає тюнер або ресивер. Сьогодні найбільш поширеними є прилади з підтримкою MPEG-2 і MPEG-4 (стандарти цифрового кодування аудіо і відео сигналів). При чому останні все більше витісняють своїх попередників. Багато в чому це пов'язано з тим, що перші підтримують тільки Standart-Definition (SD - стандарт), а другі крім нього ще й High-Definition (HD - стандарт). Особливо різниця в розширенні відео стає помітною при перегляді передач на широкоформатних екранах (сучасних ЖК телевізорах і плазмі):

  1. SD-ресивери зі стандартною роздільною здатністю можна віднести до бюджетних і вони більше підходять для не особливо вимогливих клієнтів, так як ідеально поєднуються із телевізорами з роздільною здатністю 4:3, правда є деякі моделі і для широкоформатних екранів з розширенням 16:9;
  2. Для більш вимогливого глядача найбільш оптимальним варіантом будуть HD-ресивери. Такі пристрої звичайно мають і велику вартість, але розширення зображення тут становить 720р і 1080i. Щоб повною мірою насолодитися якістю переданого зображення його перегляд повинен проводитися на телевізорі з підтримкою високої роздільної здатності, де екран має співвідношення 16:9. Як показує практика, найбільш якісне зображення виходить з використанням HD-ресивера на телевізорах з діагоналлю екрана в діапазоні 32-84 дюймів.

Вибір супутникового ресивера SD і HD залежить звичайно ж від ціни і від потреби певних функцій. Оптимальний варіант Ви можете вибрати для себе тільки самі, а ми, сподіваємося, що змогли вам допомогти в цій справі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Житомирщина: банки ...

КОМЕНТАРІ