Степан Барна: Стрілецькі дні – це невід’ємна складова забезпечення обороноздатності області та України

Степан Барна: Стрілецькі дні – це невід’ємна складова забезпечення обороноздатності області та України

17.08.17 14:09 0 738
В області функціонує 18 загонів територіальної оборони. Головні завдання, котрі поставлені перед ними, – в особливий період забезпечувати порядок та безпеку на території, де розміщений загін тероборони. Саме тому, проводити навчання загонів територіальної оборони надзвичайно важливо, аби ті, хто буде керувати і віддавати накази на рівні міст і районів області, були підготовлені. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час військових інструкторсько-методичних навчань керівного складу загонів.

За його словами, до загонів тероборони Тернопільщини належить понад три тисячі жителів області. В надзвичайних умовах вони повинні саморганізовуватися. Утім, найважливішою складовою цієї самоорганізації має бути не лише екіпірування, а й отримання відповідних навиків користування зброєю, яка є на озброєнні в ЗСУ, а також в отримані навиків медичної і тактичної підготовок.

«Протягом трьох днів ми збиратимемо керівний склад загонів територіальної оборони, а це приблизно 10% від загального особового складу, і тому для нас надзвичайно важливо під час зборів попрацювати на максимум. Водночас, варто наголосити, що оборноздатність починається не тільки з регулярних Збройних сил, а й залежить у багатьох обставинах від здатності цивільного населення у відповідальний момент взяти зброю в руки. Саме для цього ми втілюємо стратегію формування територіальної оборони в нашій області», – підкреслив Степан Барна.

При цьому, як зазначив очільник краю, дані навчання частково пов'язані й з проведенням військових навчань Російської Федерації у Білорусі. «Ми знаємо, чим військові навчання закінчилися свого часу в Грузії. Саме тому ми маємо бути готові дати відсіч агресору з будь-якої сторони. І з цієї ж причини стрілецькі дні в області будуть проводитися щомісяця у рамках одного стрілецького дня. Переконаний, що це буде невід'ємною складовою забезпечення обороноздатності як області, так України», – підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ