На Тернопіллі степан Барна вручив наказ на землю бійцеві,який під час виконання завдання врятував сімох побратимів

На Тернопіллі степан Барна вручив наказ на землю бійцеві,який під час виконання завдання врятував сімох побратимів

17.08.17 12:20 0 682
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна вручив наказ про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку орієнтовною площею 1 га для ведення особистого селянського господарства нашому землякові, бійцеві Збройних Сил України Богданові Музиці, який нагороджений двома орденами «За мужність».

Дозвіл на розробку проекту землеустрою поза межами населеного пункту на території Довжанської сільської ради Тернопільського району 16 серпня, отримав батько бійця Михайло Музика. Його син не зміг бути присутнім особисто, адже нині перебуває на східному фронті.

Як розповів батько бійця, у складі Збройних Сил України його син оберігає наш спокій уже три роки. За цей період про його мужність та героїзм дізналася вся країна. Так, за даними Вікіпедії, у березні 2017-го Богдан Музика брав участь у визволенні та обороні Новосвітлівки та Трьохізбенки, що на Луганщині. Тоді він виконував завдання у складі групи з восьми осіб. Утім, внаслідок спрацювання протипіхотної міни військовий, який рухався попереду групи, отримав осколкове поранення обох ніг, множинні осколкові поранення та тяжке мінно-вибухове поранення. Ціною власного здоров'я Богдан Музика зберіг життя сімом військовослужбовцям зведеної групи.

Відтак, у травні цього року Президент України Петро Порошенко нагородив Богдана Музику орденом «За мужність» ІІ ступеня. А два роки тому, у 2015-ому, Богдана за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагородили також орденом «За мужність» III ступеня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ