Житомирщина: 30 жителів області отримали компенсацію за установки індивідуального доїння

Житомирщина: 30 жителів області отримали компенсацію за установки індивідуального доїння

17.08.17 13:11 0 660
У червні цього року обласна комісія прийняла рішення про відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння 30 домогосподарствам Житомирщини. І вже у липні жителі області отримали по 5,3-7,0 тис. грн компенсації з обласного бюджету.

Наразі ще 50 домогосподарств області подали заявки до обласної комісії для отримання відшкодування. А з 2 вересня обласна комісія продовжуватиме прийом заявок для того, аби господарства населення Житомирщини, які утримують 3 і більше корів, отримали компенсацію. Адже установки індивідуального доїння пришвидшують процес у 2-3 рази.

Підтримка з обласного бюджету надається для збільшення обсягів виробництва та якості молока у цій категорії господарств, механізації процесу доїння корів та зменшення витрат ручної праці, поліпшення зайнятості сільського населення.

Популярність програми відшкодування установок доїння свідчить про необхідність підтримки даного напрямку. Тому за підсумками 9 місяців виконання бюджету депутати під час сесії облради вирішуватимуть питання збільшення фінансування.

Отримати таку компенсацію господарство населення має право один раз на 5 років.

Термін подачі документів триватиме до 1 грудня 2017 року. За детальною інформацію про отримання дотації звертатись до управління агропромислового розвитку ОДА за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 3/14, телефон: (0412) 47-47-50.

Перелік необхідних документів:

1. Заявка.

2. Довідка про відкриття поточного рахунку.

3. Акт про передачу-продаж-закупівлю племінних тварин.

4. Копії племінних свідоцтв (завірений підписом та печаткою секретаріату сільської, міської рад або територіальної громади).

5. Платіжний документ на племінну тварину (накладна, квитанція, прибутковий касовий ордер, що підтверджує сплату).

6. Копія паспорта особи та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб платників податків.

7. Довідка з сільської, селищної, міської рад або територіальної громади, яка засвідчує наявність трьох і більше корів і придбану у племінних заводах, племінних репродукторах племінну телицю, нетелей або корову молочного, м'ясо-молочного напрямків продуктивності.

8. Копії паспортів корів та ветеринарних карток до них.

9. Письмове зобов'язання про збереження племінних тварин протягом поточного та двох наступних років.

Також підприємці Житомирщини можуть отримати 3,3 млн грн за вирощування льону та гречки.

Довідково: Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки передбачено 200 тис. грн на відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння господарствам населення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Соціальну картку ...
Наступна новина: Тернопілля: на Борщівщині ...

КОМЕНТАРІ