Чернігів: Владислав Атрошенко: заборона механізму централізації закупівель - шкодить інтересам громади

Чернігів: Владислав Атрошенко: заборона механізму централізації закупівель - шкодить інтересам громади

17.08.17 12:57 0 611
На початку серпня Управління державної казначейської служби в місті Чернігові офіційним листом повідомило Чернігівську міську раду про те, що воно зупиняє реєстрацію нових зобов'язань за договорами, якщо вони укладені в результаті тендерів, проведених з використанням механізму централізації закупівель. Тобто через центральну закупівельну організацію (ЦЗО).

На практиці це означає загрозу зриву закупівлі фарби для закладів, підпорядкованих міському управлінню освіти, та деяких інших платежів, що стосуються безпосередньо підготовки до 1 вересня.

Чернігівський міський голова 15 серпня прокоментував цю ситуацію на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів і міських служб.

Владислав Атрошенко:

- Є загальнодержавний напрямок, якому служить і система PROZORRO – економія бюджетних коштів. Для цього створена й ЦЗО міської ради. Яка тут логіка? Щоб однотипні види продукції, такі як бензин, папір та інші витратні матеріали, не купляло 5 управлінь окремо, а щоб ці закупівлі централізувати. Вигода очевидна і зрозуміла: знижується ціна. Окрім того, раніше багато тендерних закупівель в нас зривалося через те, що працівники в окремих управліннях не були достатньо фаховими при оформленні умов закупівель.

Тепер виявляється, що можна одним листом ЦЗО заборонити і зупинити, - продовжив він. - Але тоді виникає питання: чи казначейство працює для країни, чи країна для казначейства? Чому потрібно перед 1 вересня все зупиняти? Чи повинна в державі виникнути якась відповідальність внаслідок цього?

Щоб вийти з цієї складної ситуації, у Чернігові виконком міської ради 11 серпня прийняв рішення, відповідно до якого закупівлі знову будуть здійснювати розпорядники бюджетних коштів міського бюджету.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Чернівці: У лазні «Нептун» ...

КОМЕНТАРІ