У Рівненській області здолбунівська місцева прокуратура посилює боротьбу з порушеннями у лісовій сфері

У Рівненській області здолбунівська місцева прокуратура посилює боротьбу з порушеннями у лісовій сфері

17.08.17 12:33 0 700
Про стан додержання вимог законодавства щодо охорони, використання, збереження лісових ресурсів йшлося на черговому засіданні міжвідомчої групи під головуванням керівника Здолбунівської місцевої прокуратури Григорія Нижника.

У заході, який відбувся днями, взяли участь представники органів Національної поліції, керівники ДП «Костопільський лісгосп», ДП «Острозький лісгосп», ДП «Рівненський лісгосп», а також начальники відділів місцевої прокуратури.

За інформацією учасників робочої групи, упродовж поточного року територіальними органами поліції, що перебувають під юрисдикцією місцевої прокуратури, зареєстровано 74 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу. У вказаних провадженнях вилучено понад 140 кубометрів деревини, сума завданих державі збитків складає майже 1,5 млн грн.

Водночас, Григорій Нижник зауважив, що вжиті спільні організаційно-практичні заходи належним чином не сприяли активізації роботи на даному напрямку. В більшості випадків, не встановлено осіб, причетних до скоєння правопорушень, що фактично унеможливлює відшкодування завданої державі шкоди.

У зв'язку з цим, з метою зупинення незаконних вирубок лісів та відшкодування, заподіяної державі шкоди, діяльність усіх органів та служб зорієнтовано на реальну протидію цим негативними явищами та виявлення осіб, які вчиняють такі правопорушення.

Заслухавши висловлені пропозиції, за результатами засідання міжвідомчої групи розроблені спільні заходи, спрямовані на виявлення, розкриття фактів незаконної порубки та експорту лісу, реального впливу на стан законності на підпорядкованій території.

За матеріалами Здолбунівської місцевої прокуратури

Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: В наметовому ...

КОМЕНТАРІ