Новобудови Київської області: Як правильно купувати квартиру?

Новобудови Київської області: Як правильно купувати квартиру?

21.08.17 20:44 0 2246

Цілком гідну альтернативу ЖК, які будуються в столиці, складають новобудови Київської області. Якість будівництва приміського житла нічим не поступається - а в чомусь навіть і перевершує! - столичне. Витрати на утримання ЖК під Києвом також не сильно відрізняються від розміру комунальних витрат міських квартир. А якщо порівнювати вартість квадратного метра заміської нерухомості, то нові квартири в Київській області від забудовника обійдуться інвесторам набагато дешевше, ніж в новобудовах багатьох районів столиці. Та й взагалі, сьогодні в Україні поступово проникає європейська і американська концепція - «Працюй в місті, живи в передмісті». Як же вибрати «ту саму» квартиру серед неймовірної кількості житлових комплексів Київської області? Постараємося дати кілька рекомендацій.

ЖК під Києвом: Як вибрати?

Отже, приступаючи до вибору, насамперед має сенс визначитися з локацією. Якщо ви працюєте, скажімо, на Оболоні, там же живуть ваші батьки або підросли діти, то квартиру потрібно шукати в комплексах, розташованих, наприклад, в Бориспільському напрямку, напевно, не варто - надто вже багато часу доведеться витрачати для того, щоб дістатися звідти на роботу. У цьому випадку, краще спочатку шукати майбутнє житло серед новобудов Бучі, Ірпеня, Вишгорода, з яких зручно добиратися до Оболонського району столиці. Іншими словами: вибирайте той напрямок передмістя, з якого вам зручніше за все буде добиратися в потрібний район столиці.

Коли ви визначилися з локацією, має сенс пильніше придивитися до тих варіантів, які є в обраному передмісті. Житлові комплекси Київської області досить різноманітні: це і багатоповерхові багатоквартирні будинки, і малоповерхові клубні комплекси, і комплекси таунхаусів, і котеджні містечка. Подумайте, де вам буде комфортніше жити: в приватному будинку або в багатоквартирній багатоповерхівці - і відсівайте свідомо неприйнятні варіанти.

На що ще має сенс звернути увагу тим інвесторам, які задумали купити квартиру в Київській області?

Новобудови передмістя, як і новобудови столиці, будуються за різними технологіями. Як правило, це монолітно-каркасне житло або будинки з цегли. У кожної з цих технологій є як достоїнства, так і недоліки. Наприклад, до переваг монолітно-каркасного методу можна віднести можливість перепланування внутрішніх приміщень, а до недоліків - часто недостатню звукоізоляцію квартир.

Цегляні будинки в плані «чутності сусідів» краще, але ось перепланування в них може бути пов'язане з певними труднощами. Крім того, має сенс визначитися з такими технічними характеристиками і параметрами, як:

  • організація опалення (автономне або централізоване, газове або електричне);
  • комунікаціями (звідки в будинок буде подаватися вода, якою буде каналізація);
  • що з електрикою (чи вистачить потужності, яка подається в квартиру, щоб кондиціонер, праска, електрочайник і комп'ютер працювали без перебоїв).

Тому наступний етап «кастингу» - оцінка технічних характеристик майбутньої квартири в Київській області

Зрозуміло, що новий будинок якийсь час буде обживатися і в цей період можливі різні «форс-мажори», але ж ви щось купуєте квартиру на довгі роки, тому отримати відповіді на ці питання краще до того, як ви в'їдете в нове житло.

Далі має сенс порівнювати прийнятні варіанти виходячи з вартості квадратного метра, майбутніх витрат на ремонт і додаткове обладнання квартири.

Іноді приємна вартість квадратного метра нівелюється високими додатковими витратами: якщо квартира передається інвесторові «без обробки», котла, радіаторів, то приведення її в житловий стан може звести нанівець всю вигоду від низької ціни квадратного метра.

Наступний етап відбору - оцінка ризиків вашої інвестиції

Не полінуйтеся уважно вивчити історію забудовника і пакет дозвільної документації на будівництво, ви ж не хочете, щоб ваш майбутній будинок здавався роками і роками був без води, світла і газу? Переконайтеся, що у забудовника в порядку документи на землю, є дозвіл на будівництво, є ТУ на підключення до комунікацій. Якщо ви не відчуваєте в собі жилки юриста, то зверніться до незалежного експерта - він проведе грамотну юридичну оцінку можливих ризиків і, можливо, заощадить вам не одну сотню тисяч гривень.

Якщо ж ви взагалі не хочете ризикувати і чекати поки будинок, який вам сподобався добудують, зверніть увагу на вторинний ринок нерухомості. Адже продаж квартир в Київській області, особливо в новобудовах, ведеться нітрохи не менш активно, ніж в столиці.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Мумие: Что оно собой ...
Наступна новина: Детально про те,що таке ...

КОМЕНТАРІ