На Тернопільщині кожен шостий демобілізований боєць АТО працевлаштований завдяки центрам зайнятості

На Тернопільщині кожен шостий демобілізований боєць АТО працевлаштований завдяки центрам зайнятості

22.08.17 09:34 0 535
Цьогоріч на Тернопільщині працевлаштовано 209 демобілізованих військових. Із них 4 – отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 11 – мають роботу за умови компенсації роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, 36 - повернулися на військову службу за контрактом; 63 – були забезпечені тимчасовими місцями праці. Про це поінформував директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Професійне навчання проходили 62 колишніх бійців, 7 з них здобували спеціальність тракториста-машиніста с/г виробництва, 5 - електрогазозварника 5 - робітника фермерського господарства, 2 - кухаря, 1 - електромеханіка з ліфтів.

9 безробітних атовців підвищували кваліфікацію на курсах: «Налагодження обладнання для контролю електричних з'єднань кабельної в'язки автомобілів», «Сучасні технології та комплекс машин для вирощування основних с/г культур», «Сучасні технології вирощування с/г культур та агротехнічні заходи підвищення їх врожайності», інші стажувалися безпосередньо на робочих місцях підприємств, установ та організацій. Після завершення навчання 50 колишніх бійців АТО вже працевлаштовано.

«При пошуку місць праці фахівці центрів зайнятості враховують соціальні, емоційні, психологічні аспекти демобілізованих учасників АТО», – наголосив директор ОЦЗ Василь Олещук.

За станом на 01.08.2017 для 430-х колишніх учасників АТО продовжується пошук підходящої роботи, з них 9 - продовжують професійне навчання. Допомогу по безробіттю отримують 385 осіб. Середній розмір допомоги з безробіття для військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції становив 3661 грн.

Пресова служба Тернопільського обласного центру зайнятості

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: сергій Надал ...
Наступна новина: Судитимуть двох ...

КОМЕНТАРІ