Степан Барна: Досвід Литви у проведенні адміністративно-територіальної реформи дуже цінний для нас

Степан Барна: Досвід Литви у проведенні адміністративно-територіальної реформи дуже цінний для нас

22.08.17 13:39 0 557
З 10 до 15 серпня офіційна делегація Тернопільської області під керівництвом голови Тернопільської ОДА Степана Барни перебувала з офіційним візитом у Тауразькому повіті Литовської Республіки.

Програма візиту була насичена численними заходами. В перший день делегація зустрілась з представниками Ради регіонального розвитку Туаразького повіту, Товариством друзів Тернополя у Литві, представниками міністерств та головами 4 самоуправлінь повіту, а саме Тауразького, Шилальського, Юрбаркаського та Пагегяйського управлінь. Варто зазначити, що Тернопільська область має підписану угоду про співробітництво з Тауразьким повітом в цілому, а Борщівський та Збаразький райони – з Шилалським та Пагегяйським самоуправліннями. Крім того, планується підписання угоди про співробітництво між Гусятинським районом та Юрбаркаським самоуправлінням. Відповідно до програми перебування, делегація Тернопілля мала змогу ознайомитися з функціонуванням кожного самоуправління. Зокрема, в Юрбаркаському районі відбулася зустріч з 7-ю мотопіхотною збірною ім. Великого князя Литовського. Також ознайомились з роботою інфо-центру з туризму та бізнесу.

«Литва – яскравий приклад проведення адміністративно-територіальної реформи у 2010 році, тому їхній досвід для нас є дуже цінним. Зокрема, з Тауразьким повітом ми співпрацюємо понад десять років. Також варто зазначити, щороку чисельна литовська делегація відвідує наші заходи, такі як «Інвестиційний Форум», і ми вже бачимо чіткі результати цієї співпраці», - зазначив Степан Барна.

Члени делегації стали почесними гостями на урочистих заходах з нагоди 25-ї річниці мотопіхотного батальйону ім. Великого князя Литовського за участю заступника Міністра оборони Литви, а також завітали в пункт охорони державного кордону Литви.

Щодня українська делегація відвідувала різноманітні інституції в Тауразькому повіті. Наприклад, в Клайпеді ознайомилася з роботою Клайпедського морського порту та особливостями туристичного міста Паланга. В рамках робочих зустрічей порушувалося надзвичайно багато питань, зокрема, залучення литовських інвесторів у розвиток Тернопільської області, реалізація спільних культурних, освітніх та економічних проектів.

На завершення візиту делегація взяла участь у святкуванні 484-ої річниці міста Шилале разом з представниками німецької та естонської делегацій.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Депутати ...
Наступна новина: Буде нова техніка для ...

КОМЕНТАРІ