Важкоатлетка з Тернопілля Марія Хлян виступить на Всесвітній Універсіаді

Важкоатлетка з Тернопілля Марія Хлян виступить на Всесвітній Універсіаді

22.08.17 12:37 0 565
З 19 до 30 серпня в тайванському місті Тайбей (КНР) триватиме ХХІХ літня Всесвітня Універсіада. Учасницею цих престижних міжнародних змагань стане і спортсменка з Тернопілля, призерка чемпіонатів Європи, майстер спорту України міжнародного класу, студентка Тернопільського національного економічного університету важкоатлетка Марія Хлян. Спорстменка вийде на помост у групі А у ваговій категорії до 69 кг у середу, 23 серпня. Марія Хлян є вихованкою Скалатської ДЮСШ, обласної ШВСМ, тренують її Віктор Симів та Вікторія Шаймарданова.

Всесвітні студентські ігри - літні і зимові, що проводяться раз на два роки, називають «юніорськими Олімпійськими іграми». Серед їх учасників - багато спортсменів світового рівня. Цьогорічна студентська збірна України налічує 179 студентів-спортсменів із 55 вишів. У складі команди, яка захищатиме спортивну честь вітчизняного спорту, виступлять також інші студенти Тернопільського національного економічного університету. Це Анна Єфременко (волейбол), Наталія Ільків та Антон Рудник (дзюдо), Ольга Ляхова та Тетяна Мельник (легка атлетика), Джоан Фейбі Бежура, Анатолій Герей, Юрій Цап (фехтування).

Загалом, Всесвітня Універсіада є найпрестижнішим студентським спортивним форумом у світі і своїм статусом поступається тільки Олімпійським іграм. Очікується, що участь у цьогорічній Універсіаді візьмуть 12 000 спортсменів з 160 країн і територій.

Першість проводитиметься з 22 видів спорту, серед яких бадмінтон, баскетбол, бейсбол, водне поло, волейбол, гольф, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, плавання, стрибки у воду, роллер-спорт, спортивна гімнастика, стрільба з лука, теніс, тхеквондо, важка атлетика, ушу, фехтування, футбол. Новими видами, порівняно з попередньою Універсіадою у Кванджу, будуть у Тайбеї роллер-спорт, важка атлетика та ушу; а 14 є обов'язковими: баскетбол, водне поло, волейбол, дзюдо, легка атлетика, плавання, стрибки у воду, теніс великий і настільний, спортивна та художня гімнастика, тхеквондо, футбол і фехтування.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Закінчується ...

КОМЕНТАРІ