Прокуратура Вінницької області встановила несплату податків державі на суму більше 4 млн гривень

Прокуратура Вінницької області встановила несплату податків державі на суму більше 4 млн гривень

22.08.17 08:08 0 585
Прокуратура Вінницької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 КК України по факту ухилення від сплати податків засновником та директором ряду товариств регіону, який здійснюючи фінансові операції по банківським рахункам даних підприємств, пов’язані з переведенням безготівкових коштів у готівку, в період з 01.01.2015 по 01.05.2017, шляхом не подання звітності та не відображення в ній суми нарахованого та утриманого податку з доходів фізичних осіб, отриманого в результаті надмірно витрачених та не повернутих у встановлений строк знятих готівкою коштів, занизив податок на доходи фізичних осіб в розмірі понад 4 млн грн, що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів коштів в особливо великих розмірах.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться допити свідків, перевірка додержання вимог податкового законодавства стосовно інших підприємств, належних підприємцю, виконуються інші слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об'єктивне дослідження обставин кримінального правопорушення.

Хід досудового слідства контролюється прокуратурою Вінницької області.

Довідково: Згідно ч. 3 ст. 212 КК України передбачена кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах - карається штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ