В Житомирській області рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі

В Житомирській області рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі

22.08.17 15:00 0 968
За даними УкрГідрометцентру, до 22 серпня утримається надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. І такий невтішний прогноз не лише спричинить незручності для громадян, а ще й створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь на території України.

Рятувальники зазначають, що причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності. Саме люди досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках. Такі вчинки є вкрай небезпечними, адже під дією відкритого сонячного проміння навіть залишена скляна пляшка може спричинити займання сухої трави чи лісової підстилки, не кажучи вже про викинутий сірник або недопалок. І цього буде достатньодля того, щоб спровокувати масштабну лісову пожежу.

Нерідко пожежі на відкритих територіях становлять загрозу не лише для лісових насаджень та господарчих споруд, що розташовані поблизу, а й безпосередньо для життя людей.

Зважаючи на такі прогнози, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

* відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;

* розводити багаття у лісі та лісопосадках;

* заїзджати автомобілем до лісу;

* палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;

* залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я;

* полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї;

* створювати смітники та спалювати відходи;

* спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях;

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У кінотеатрі ...
Наступна новина: Зіпсовані QR-коди в ...

КОМЕНТАРІ