В Житомирській області в регіонах починають працювати експерти з місцевих фінансів

В Житомирській області в регіонах починають працювати експерти з місцевих фінансів

22.08.17 12:21 0 552
Команда експертів з питань децентралізації поповнює ряди. В Києві пройшли підготовку регіональні експерти з місцевих фінансів. Їхнім завданням буде консультаційна підтримка та практична допомога об'єднаним територіальним громадам у питаннях формування та виконання бюджету, здійснення аналізу та розрахунків фінансової спроможності перспективних громад, які планують об'єднуватися чи приєднатися до вже існуючих громад.

Про це повідомила 18 серпня, координатор з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Яніна Казюк.

«Ми провели досить змістовний семінар для експертів з місцевих фінансів, які тепер в регіонах, в громадах будуть надавати консультації щодо формування бюджетів, розрахунків фінансової спроможності майбутніх громад, а також інших питань, пов'язаних з ефективністю виконання місцевих бюджетів. Вони стануть добрими помічниками на місцях у виконанні завдань реформи місцевого самоврядування», - зазначила Яніна Казюк.

Експерти з місцевих фінансів працюватимуть у складі регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування, які відкриті в усіх регіонах за сприяння Програми «U-LEAD з Європою».

Під час семінару обговорили результати та перспективи фінансової децентралізації, презентували методику оцінки та критерії визначення фінансової спроможності об'єднаних територіальних громад.

Окрему увагу експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні приділили питанням щодо переваг об'єднаних територіальних громад, джерел наповнення доходів місцевих бюджетів, можливостей громад, видаткових повноважень органів місцевого самоврядування, зокрема об'єднаних територіальних громад, порядків розрахунків міжбюджетних трансфертів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: у Сидорові ...
Наступна новина: На Житомирщині відбудеться ...

КОМЕНТАРІ