З 2 вересня ОДА знову прийматиме заявки від жителів Житомирщини на відшкодування установок доїння

З 2 вересня ОДА знову прийматиме заявки від жителів Житомирщини на відшкодування установок доїння

22.08.17 09:40 0 486
З 2 вересня 2017 року обласна комісія прийматиме заявки на відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння.

Компенсацію можуть отримати господарства населення Житомирщини, які утримують 3 і більше корів. Господарствам відшкодують вартість придбаної установки у сумі, рівній вартості придбання, але не більше 7000 грн. за одиницю.

Отримати таку компенсацію господарство населення має право один раз на 5 років.

Підтримка надається з метою збільшення обсягів виробництва та якості молока у цій категорії господарств, механізації процесу доїння корів та зменшення витрат ручної праці, поліпшення зайнятості сільського населення.

Нагадаємо, що у липні цього року компенсацію за придбання установок вже отримали 30 жителів Житомирщини по 5,3-7,0 тис. грн на господарство. Отримали відшкодування 15 господарств у Любарському, 6 у Новоград-Волинському районах, по 3 господарства – у Бердичівському, по 2 – в Андрушівському й Радомишльському, по 1 – у Коростишівському та Олевському районах.

Подання заявок та документів триватиме до 1 грудня 2017 року. За детальною інформацію про отримання дотації звертатись до управління агропромислового розвитку ОДА за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 3/14, телефон: (0412) 47-47-50.

Перелік необхідних документів:

1. Заявка.

2. Довідка про відкриття поточного рахунку.

3. Акт про передачу-продаж-закупівлю племінних тварин.

4. Копії племінних свідоцтв (завірений підписом та печаткою секретаріату сільської, міської рад або територіальної громади).

5. Платіжний документ на племінну тварину (накладна, квитанція, прибутковий касовий ордер, що підтверджує сплату).

6. Копія паспорта особи та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб платників податків.

7. Довідка з сільської, селищної, міської рад або територіальної громади, яка засвідчує наявність трьох і більше корів і придбану у племінних заводах, племінних репродукторах племінну телицю, нетелей або корову молочного, м'ясо-молочного напрямків продуктивності.

8. Копії паспортів корів та ветеринарних карток до них.

9. Письмове зобов'язання про збереження племінних тварин протягом поточного та двох наступних років.

Також підприємці Житомирщини можуть отримати відшкодування за вирощування льону та гречки.

Довідково: Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки передбачено 200 тис. грн на відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння господарствам населення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненськими ...
Наступна новина: Чернівці: Для шкіл міста ...

КОМЕНТАРІ