Допрем’єрний показ кінострічки «Червоний» українського виробництва відбувся у Тернополі (фото,відео)

Допрем’єрний показ кінострічки «Червоний» українського виробництва відбувся у Тернополі (фото,відео)

22.08.17 10:09 0 524
У Тернополі відбувся допрем'єрний показ українського фільму «Червоний», який вийде у широкий прокат у День Незалежності України, 24 серпня. Невипадково прем'єру фільму призначили саме у такий важливий та знаковий для нашої країни день, адже гасло стрічки «Боротьба, яка триває досі». Національна прем'єра відбудеться у 150 кінотеатрах країни.

Крім тернополян та представників медіа, на допрем'єрному показі кінострічки побував також голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Він поспілкувався з головним актором фільму та з командою, яка працювала над його створенням, й відзначив: те, що вдалося зробити знімальній групі – це унікальна праця.

«Цей фільм – це наша історія. Історія національно-визвольного руху, який починався на Тернопіллі. На Тернопіллі створювалася УПА. Саме тому вже давно хотілося побачити на широких екранах правдиву історію, засновану на реальних подіях, і яка ще раз нагадує всім, що українці – це сильний і незламний народ, для якого воля, Бог і Україна понад усе. І водночас мені приємно, що держава вперше дала частину коштів на зйомки українського фільму, і це чудовий початок», – наголосив Степан Барна.

Переглянути стрічку й поділитися своїми враженнями від історії, змальованої на екрані, запросили також упівців з Тернопільщини – Зиновія Середюка та Ігоря Олещука, які пережили ці події і були їхніми безпосередніми учасниками. А тому для них цей допрем'єрний показ був особливим, про що вони зазначили під час спілкування з творчою групою й ще раз зауважили, що історію потрібно пам'ятати, а тому такі фільми, особливо тепер, потрібні як ніколи, адже вони допомагають підтримувати український дух, силу, волю і нескореність.

Нагадаємо, фільм знятий за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи. Головну роль у стрічці зіграв талановитий актор Львівського академічного театру імені Леся Курбаса Микола Береза. Режисер фільму Заза Буадзе. Фільм розповідає про події 1947 року, коли згідно із сюжетом головний герой – воїн УПА Данило Червоний, потрапляє у концтабір ГУЛАГу. Разом із іншими українцями він не готовий миритися із тоталітарним режимом. Тому під його проводом вони кидають виклик кримінальникам та керівництву табору, піднімають збройне повстання й здобувають свободу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кількість ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ