Чернігівці можуть знову скористатися "теплими кредитами"

Чернігівці можуть знову скористатися "теплими кредитами"

22.08.17 10:24 0 495
Нещодавно державні банки відновили видачу "теплих кредитів", на які Уряд України додатково виділив 400 млн грн. З огляду на це, ще більше жителів країни, і Чернігова зокрема, мають можливість утеплити своє житло, замінити газовий котел на твердопаливний та створити енергоефективний дім.

Загалом в Україні з початку дії програми «теплих кредитів», нею вже скористалися близько 300 тисяч домогосподарств та залучили на енергоефективні заходи майже 4 млрд гривень. Уряд відшкодував їм близько 1,6 млрд гривень.

У Чернігові учасниками Урядової програми з енергоефективності стали близько 2-х тисяч родин. Завдяки "теплим кредитам" чернігівці впровадили енергоефективні заходи на суму майже 29 млн грн. За інформацією Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, це на 30 % вище середнього показника по Україні серед обласних центрів.

При впровадженні енергоефективних заходів можна значно заощадити і зменшити комунальні платежі. За рахунок «теплих кредитів» жителі міста утеплили власні оселі, замінили вікна на енергозберігаючі, а також встановили твердопаливні котли. Найкращий ефект досягається при повному утепленні будинку.

Так, за результатами досліджень, мешканці приватного сектору зменшили споживання газу від 16% до 43%, в багатоповерхових будинках – зекономили до 24% тепла та до 71% електричної енергії на освітлення. За даними ОСББ - учасників програми, після комплексної термомодернізації рахунки за опалення зменшуються вдвічі і навіть більше.

Крім того, понад 20% учасників Урядової програми отримали додаткову допомогу від місцевих бюджетів. Загалом в Україні прийнято 215 міських програм щодо енергозбереження. Найбільшу фінансову допомогу в розмірі від 20% до 55% від суми «теплого» кредиту надають у Новоград-Волинському, Краматорську, Івано-Франківську, Харкові, Херсоні, Одесі, Маріуполі, Вінниці, Києві, Львові, Моршині, Ужгороді, а також у Чернігові.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 17 жовтня 2011 року № 1056 (в редакції від 19 липня 2017 року) мешканці Чернігова для оформлення «теплих кредитів» можуть звернутися до місцевих філій публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», «Державний експортно-імпортний банк України», публічного акціонерного товариства акціонерний банк «Укргазбанк» та публічного акціонерного товариства комерційний банк «Приватбанк».

Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією управління економічного розвитку міста
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою Вінницької ...
Наступна новина: Чернігів: Депутати ...

КОМЕНТАРІ