Теплоаккумулятор: Що це і для чого він потрібен?

Теплоаккумулятор: Що це і для чого він потрібен?

22.08.17 18:12 0 1564

Сьогодні, як ніколи раніше, є актуальним питання економії палива для опалення власного будинку, адже ціни на різні види палива (газ, тверде та рідке паливо, електрика) невпинно росте. На допомогу тут можуть прийти сучасні технології, альтернативна енергетика та акумулятори тепла (до речі, розрахувати і підібрати їх можна на сайті https://www.teplobak.com.ua/ru/articles/podbor-teploakkumulyatora/).

Акумулювання тепла в будинку - це хорошея ідея. Це гарна можливість запастися тепловою енергією та видавати її в міру необхідності.

Простими словами, акумулятор тепла - це той же термос, в який ми закачаємо нагріту воду (теплоносій), а коли нам потрібна гаряча вода - ми її звідти відбираємо. Складається теплоаккумулятор зі спеціально обробленого і зовні пофарбованого внутрішнього бака (сталевого або з нержавіючої сталі (її більше використовують в харчевій промисловості)). Далі розташований теплоізоляційний шар з поліуретанової піни, (але це не єдина ізоляція). Завдяки цьому пристрою вода може залишатися гарячою до 3-4 діб з мінімальними тепловтратами 1-5 градуси за добу.

Теплоаккумулятори випускають обсягами від 400 до 4000 і більше літрів. Найчастіше теплоакумулятори використовується в системах опалення на твердопаливних котлах, для того щоб топити 1 -2 рази на добу. Також використовують з електричними котлами де є двох або трьох тарифний лічильник. В не піковий час ціна на електрику дешева це з 23:00 до 07:00. Котел включитися на повну потужність і прогріває приміщення, а вдень тепло буде відбиратися від теплоаккумулятора.

У такій системі опалення два контури. Під час горіння топки відбувається нагрів як радіаторів, так і води в теплоакумуляторі. Коли топка згасає, вода в системі опалення відбирається з теплоаккумулятора. Його повинно вистачати мінімум на 8 годин. Такі системи опалення дуже практичні і зручні, коли використовуються котли не на газу. Мінус один - висока ціна, а також потрібно мати місце для розміщення теплоаккумулятора.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Житомирщина: 6 жителів ...

КОМЕНТАРІ