Аспіраційне обладнання: Що це таке?

Аспіраційне обладнання: Що це таке?

23.08.17 21:30 0 1438

Активна діяльність сільськогосподарської, зернопереробної компанії вимагає широкий цикл виробничих етапів, пов'язаних з обробкою зерна, з продуктами переробки зерна і залишків переробки харчових виробництв (макухи, кісткового борошна та ін.).

В системі процесів переробки задіяні основні потужності технологічного парку компанії, за допомогою яких проходить очищення, сушіння, дроблення, прийом / відвантаження сировини, транспортування і т. д.

Ці технологічні операції сприяють підвищеному виділенню газово-пилових фракцій, які дуже шкідливі і небезпечні для навколишнього середовища. Плюс вони порушують мікроклімат, погіршують процес експлуатації і стають небезпечними для роботи персоналу. Але основною проблемою для аграрних зернопереробних комплексів є високий ступінь пожежної та вибухонебезпечності, в результаті підвищення концентрації органічних речовин і повітрянопилових сумішей. На допомогу тут приходить аспірація (ефект «засмоктування», що виникає через створення зниженого тиску). Це процес видалення пилу і газів з повітря, що утворюються в ході роботи обладнання у виробничих приміщеннях.

Сучасне аспіраційне обладнання дозволяє досить ефективно вирішувати процеси зниження ризику вибуху пилу зерна, очищення повітря від дрібнодисперсного зернового пилу, пилових фракцій і газів. Високоякісна аспірація зерносховищ, елеваторів, дозволяє контролювати концентрацію пилу зерна в безпечнодопустимих межах. Очищення повітря в виробничих зонах технологічних ліній забезпечує безпеку і екологічність зернового виробництва, ефективність експлуатації обладнання і сприятливі умови роботи.

Проектування аспірації - це кропіткий комплексний процес, який передбачає чіткі розрахунки обсягів при очищення повітря, дослідження і аналіз всіх аспектів, параметрів роботи систем які вловлюють пил, підбір необхідного аспіраційного обладнання і багато іншого. Аспірація - це "вищий пілотаж" в вентиляції. Для якісного проектування, монтажу або експертизи цієї системи потрібні колосальні теоретичні знання і величезний практичний досвід. Ніколи не довіряйте роботи по аспірації людям і компаніям, які не мають спеціальної освіти.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Житомирщина: 6 жителів ...
Наступна новина: З початку року в Тернополі ...

КОМЕНТАРІ