Тернопільщина започаткувала патріотичну акцію єднання «Україна моя вишивана» (фото,відео)

Тернопільщина започаткувала патріотичну акцію єднання «Україна моя вишивана» (фото,відео)

24.08.17 15:42 0 590
В смт Скала-Подільська Борщівського району зародилася акція єднання «Україна моя вишивана». Її організатори — народний майстер Ірина Харатін та майстер художньої вишивки Тетяна Дяківнич. Мета цього патріотичного проекту — об'єднати різні спільноти України для її духовного процвітання.

Створена на білому полотні, величезна карта України мандрує з домівки в домівку, від одних людей до інших. Вона являє собою поле єднання українців з різних куточків Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації — української вишиванки.

У масштабному проекті встигли взяти участь громадські активісти та учасники творчого об'єднання "La Skala", діти з Київщини і Тернопільщини, які відпочивли в місцевому оздоровчому комплексі "Збруч", діячі культури Борщівщини та парафіяни УГКЦ Скали-Подільської.

До створення вишиваної карти України долучилися й голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук під час Всеукраїнського фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини».

Карту вишивали тернополяни та гості міста у Тернопільському краєзнавчому музеї та бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля». На даний час її продовжують творити жителі Львівщини.

Надалі карта мандруватиме усіма областями держави і кожний охочий матиме змогу вкласти свою часточку й залишити слід у патріотичній акції єднання українців.

Сюжет телеканалу ІНТБ:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ