Степан Барна: Наш пріоритет – захист нашої Держави,її збереження і спільна перемога над ворогом

Степан Барна: Наш пріоритет – захист нашої Держави,її збереження і спільна перемога над ворогом

24.08.17 10:20 0 603
23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. Традиційно урочистості з цієї нагоди відбулися у Тернополі на головній площі міста. Участь у заходах, приурочених святкуванню, взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, мер міста Тернопіль Сергій Надал, керівництво силових структур області, духовенство.

Розпочалися урочистості із занесення на Театральний майдан символа української незалежності та єднання – Державного Прапора. За традицією духовенство розпочало захід із спільної молитви. Після того із вітальними словами виступили керівники області та міста.

« символічна дата, котра непросто далася нашим поколінням у досягненні незалежності нашої Держави і того, що ми можемо піднімати синьо-жовтий стяг над містами України. Багато поколінь, борців, воїнів Українських січових стрільців, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, політв'язнів, а воїнів українсько-російської війни віддають життя за те, щоб ми мали свою незалежну Державу. Тому, я не можу не відзначити важливість цих кроків, які ми робимо разом у Тернопільській області щодо відновлення Збройних сил України, щодо внеску кожного тернополянина у захист територіальної цілісності нашої Держави», – зазначив під час вітального слова голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Водночас, він зауважив, що для нас одним із пріоритетних кроків є усвідомлення ключової речі: нам ніхто не допоможе, якщо ми не допоможемо один одному і не допоможе нам наша українська армія. При цьому, очільник краю підкреслив, що відроджена 44-та героїчна тернопільська артилерійська бригада, в якій служать понад три тисячі військовослужбовців, є свідченням героїзму і розквіту армії не тільки в Україні, а й у Тернопільській області.

«Я хотів би окремо подякувати всім військовослужбовцям Збройних сил України, 44-ої артилерійської бригади, Національній гвардії, Державній фіскальній службі, батальйону «Тернопіль», Національній поліції, спецпідрозділу Служби безпеки, а також обласному військовому комісаріату за те, що до хлопці всіх цих військових з'єднань несуть почесне ім'я захисника України. Це перший виклик, зроблений перед нами, бо нашим пріоритетом є захист нашої Держави, її збереження і наша спільна перемога над ворогом. Водночас, маємо пам'ятати кожного із 92 Героїв з Тернопільщини, які віддали свої життя за наше право жити на мирній землі, і які стали символами незалежності України. Тому я закликаю всіх: кожному на своєму місці робити все для того, аби Україна розвивалася і процвітала. Маємо зробити все, щоб Україна стала в найближчому часі членом Північно-Атлантичного альянсу – НАТО. Щоб ми стали повноцінною державою європейської спільноти і членом Європейського Союзу. І я вірю, що всі разом ми подолаємо стереотипи, думки про те, що ми можемо бути меншовартісними, бо наскільки ми будемо працювати над собою, настільки будемо змінювати нашу Державу. Вірю в те, що разом ми зробимо більше. І з Тернопілля змінимо Україну», – наголосив Степан Барна.

Після урочистих привітань над головною площею міста замайорів синьо-жовтий стяг. А до пам'ятників визначним постатям, які боролися за єдину соборну Україну, за її незалежність поклали квіти. Завершилися ж урочистості військовим маршем.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині завдяки ...
Наступна новина: Ааматори Будинку естетики ...

КОМЕНТАРІ