Степан Барна: За підсумками року запитаю кожного голову РДА,чому нема опорних шкіл

Степан Барна: За підсумками року запитаю кожного голову РДА,чому нема опорних шкіл

24.08.17 08:33 0 541
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна взяв участь у засіданні підсумкової колегії управління освіти і науки облдержадміністрації, яке відбулося у Чорткові. У роботі колегії також взяли участь директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа, начальник управління освіти і науки ОДА Ольга Хома та начальники районних відділів освіти.

Основне питання, яке було винесене на колегію, – підсумки розвитку освіти області у 2016-2017 навчальному році та реалізація концептуальних засад Нової української школи. Обговорили також підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році в Тернопільській області.

Під час виступу на колегії голова Тернопільської ОДА підкреслив, що цього року освіта його сердечно втішила. «Ті результати, які ми отримали за підсумками ЗНО, а це третє місце по Україні, – це добрий результат. І дякую всім без винятку вчителям, котрі працювали над цим, дякую районним відділам освіти, котрі забезпечили цей результат, і дякую управлінню освіти і науки обласної державної адміністрації за відповідну спільну працю. Не буду лукавити, хотів би кращий результат, але це на перспективу, і це означає, що нам спільно разом є над чим працювати і працювати потрібно більше», – зазначив він.

Водночас, очільник області наголосив, що за підсумками 2017 року, слід зробити детальні аналізи зовнішнього незалежного оцінювання. Адже принциповими є питання відповідності ресурсів, котрі вкладають в області в систему освіти і того, що отримують в кінцевому результаті.

«Такого фінансування, таких інвестицій в розвиток освіти області, які були здійсненні за останні два роки, не було за всю незалежність України. Тільки в розрізі капітальних вкладень щонайменше 80 мільйонів гривень були вкладені в дахи, утеплення, заміну вікон. Це вже не говорячи про кошти, які були вкладені в сучасне технічне оснащення. Для мене дуже важливо, щоб ці кроки були максимально спільними та ефективними. Адже цього року ми також плануємо підтягнути не тільки умови для навчання дітей, а й поставити нові критерії – це якість надання освітніх послуг», – акцентував Степан Барна.

Говорячи про розвиток освіти в області та всі зусилля, які до цього докладаються, голова ОДА зауважив, що в області ще потрібно працювати над створенням опорних шкіл. Нині їх – 16-ть. До кінця року планують створити ще чотири. Але є такі райони, де взагалі немає опорних шкіл, і це викликає занепокоєння.

«Я розумію, що є амбіції зберегтися на посадах, але наша амбіція – не зберегти посаду директора, а надати якісну освіту. І якщо немає опорної школи в районі, я це сприймаю як недопрацювання голови адміністрації, заступника з гуманітарних питань і начальника відділу освіти району. Тому, я наголошую: за підсумками року запитаю кожного голову адміністрації, чому нема опорних шкіл», – наголосив Степан Барна.

При цьому він нагадав, що кроки, які роблять по дошкільній освіті в Тернопільській області є також позитивними. Адже цього року на Тернопільщині вже відкрили два садочки, і на цьому зупинятися не будуть. «Я звертаюся до всіх освітян: піднімайте проблематику освіти не тільки на рівні області, а на рівні громади, району і міста в якому ви працюєте. І тільки спільна праця, спільне розуміння дадуть позитивний результат», – підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті з візитом ...
Наступна новина: Волинянину,який застрелив ...

КОМЕНТАРІ