Чернівці: Міністр у справах румунів звідусіль: “Підтримуємо необхідність належного володіння українською мовою всіма громадянами України”

Чернівці: Міністр у справах румунів звідусіль: “Підтримуємо необхідність належного володіння українською мовою всіма громадянами України”

24.08.17 16:51 0 849
Зустріч з міністром Румунії у справах румунів звідусіль пані Андреа Пестирнак, яка здійснила свій перший робочий візит на Буковину, 22 серпня мав заступник міського голови Олександр Паскар.

У зустрічі також взяли участь Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, Голова Служби історичних громад Раду Козьма, Голова Служби у зв?язках із діаспорою Константін-Валентін Редукану та міністр-радник Іонел Іван.

Під час зустрічі дипломатів з керівництвом області та міста Чернівці були обговорені основні напрямки поглиблення співпраці в контексті чинних українсько-румунських міждержавних угод, а також низка практичних питань, пов'язаних із забезпеченням прав румунської національної меншини в Україні.

Пані Андреа Пестирнак наголосила, що новостворене Міністерство з питань закордонних румунів зацікавлено у активній співпраці з Чернівецькою областю та Чернівцями, поглибленні двосторонніх відносин з Україною, де компактно проживають румунські громади.

«Румунська сторона зацікавлена у збереженні самобутності етнічних румун, які проживають в Україні. Одночасно закликаємо їх бути лояльними громадянами своєї держави і підтримуємо необхідність належного володіння українською мовою всіма громадянами України», – сказала міністр.

В свою чергу Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану підтвердив, що Румунія і надалі підтримуватиме територіальну цілісність України та усі рішення, які сприяють встановленню миру в країні. Дипломат також повідомив про підготовку до офіційного візиту до України президента Румунії Клауса Йоханніса.

Заступник міського голови Олександр Паскар ознайомив дипломатів з особливостями мультинаціонального життя громади Чернівців, розповів про основні виклики та напрямки розвитку міста, а також окреслив перспективи співпраці в галузях науки, культури, економіки, зокрема, в рамках програми прикордонного співробітництва «Румунія –Україна» Європейського інструменту сусідства на 2014-2020 роки. Олександр Паскар також зазначив, що найкращим результатом спільної роботи Чернівців та Бухаресту має стати успішна реалізація гуманітарних та інфраструктурних проектів на користь наших громад. Сторони домовились про подальші зустрічі та консультації щодо реалізації конкретних проектів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: установи ...
Наступна новина: В Житомирській області уряд ...

КОМЕНТАРІ