Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко вручив 12 шкільних автобусів районам та громадам Житомирщини

Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко вручив 12 шкільних автобусів районам та громадам Житомирщини

24.08.17 14:14 0 584
12 нових шкільних автобусів отримали райони та об'єднані територіальні громади Житомирщини напередодні нового 2017/2018 навчального року. Транспорт закуплено за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів.

Ключі від шкільного транспорту вручив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко керівникам райдержадміністрацій та об'єднаних громад 23 серпня, у День Державного Прапора. Участь у заході взяли голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма.

— Геннадій Зубко наголосив на тому, що ці автобуси – це маленький інструмент новітнього шкільного простору. «Мінрегіон впроваджує новий освітній простір – це питання транспорту, інфраструктури навколо школи, навчальних приладів і те, що стосується внутрішнього дизайну і доступності приміщень для наших дітей. Цього року в області відкривається 30 опорних шкіл, до яких будуть приєднуватись філії. Тому для нас важливо будівництво доріг, щоб з цих філій можна було безпечно доїхати до опорної школи. І саме Президентська програма щодо перевиконання митних платежів спрямована на ремонт доріг, які ведуть до опорних шкіл», – розповів Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Шкільний транспорт отримали 4 об'єднані громади – Семенівська ОТГ, Станишівська ОТГ, Ушомирська ОТГ та Брусилівська ОТГ. А також райони: 2 автобуси для Пулинського району, по 1 для Коростенського, Новоград-Волинського, Романівського, Ружинського, Черняхівського та Чуднівського районів.

— Голова ОДА Ігор Гундич зазначив: «За останні 2 навчальні роки в області було закуплено 58 нових шкільних автобусів, з яких 12 – у 2017 році. У зв'язку з проведенням оптимізації мережі закладів освіти є потреба ще у 38 шкільних автобусах, які будуть закуплені в наступні роки». —

Парк шкільних автобусів Житомирщини уже складає 254 одиниці.

100 % дітей в області забезпечуються комфортним підвезенням до навчальних закладів, а це майже 14 тис. дітей. Учні підвозяться до 409 шкіл з 992 населених пунктів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 26 серпня: відбудуться ...
Наступна новина: На Тернопільщині кращих ...

КОМЕНТАРІ