На Житомирщині під час аукціону вартість оренди землі зросла до понад 42%

На Житомирщині під час аукціону вартість оренди землі зросла до понад 42%

24.08.17 14:30 0 590
У серпні цього року під час земельного аукціону, організованого головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області, інвестори придбали права оренди на три земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності на території Слободищенської сільської ради Бердичівського району Житомирської області.

Загальна площа переданих в оренду ділянок склала майже 133 гектари, які будуть використовуватися для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Стартова ціна для всіх земельних ділянок становила 8% від їхньої нормативної грошової оцінки. За підсумками торгів розмір річної плати за користування ділянками становив 302,5 тис. грн, що майже утричі перевищує стартову ціну (104,2 тис. гривень).

Найбільше під час торгів подорожчала оренда земельної ділянки площею 52,4 гектара. Переможець торгів запропонував 42,3% від її нормативної грошової оцінки (215,3 тис. грн), що у понад 5 разів перевищує стартовий відсоток.

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ