Калькулятор калорій: Шо це таке?

Калькулятор калорій: Шо це таке?

26.08.17 21:46 0 1283

Калькулятор калорій являє собою інтерактивну таблицю калорійності, яка дає можливість розрахувати калорії і склад того чи іншого продукту в заданій кількості. У первісному вигляді по кожній таблиці калорійності можна дізнатися кількість калорій в стандартній порції страви і склад продукту, тобто жири, білки, вуглеводи.

Зазвичай для стандартної порції вибирається зручна міра ваги:

  • для овочів, фруктів, яєць - це 1 штука;
  • для сипучих і рідких продуктів - столова ложа;
  • для продуктів, які куплені в магазині - 1 упаковка.

Біля назви продукту вказується вага кожної порції, що дає можливість легко визначити вагу продуктів. Калькулятор калорій є важливим інструментом для тих, хто дуже хоче схуднути, адже не контролюючи зайві калорії, і не намагаючись їх знизити, практично неможливо позбутися від зайвої ваги.

Під калькулятором калорій можна розуміти так звані ваги, які ще до того, як бажаючий схуднути почне їсти, вкажуть, як позначиться це на фігурі - відкладеться нашаруваннями або піде про запас.

Калькултор калорій в продуктах відрізняється від звичайних таблиць калорійності тим, що в ньому самостійно в автоматичному режимі можна визначити калорійність заданої порції. Тоді як у звичній всім таблиці розрахована калорійність для заданих заздалегідь мір продуктів, тобто, в цьому випадку, доведеться самостійно вираховувати спожите число калорій в залежності від порції. До того ж варто відзначити, що при розрахунку калорій цілих дієт або окремих страв ніяких обчислень не доведеться робити. Все, що знадобиться, це взяти рецепт обраного страви, подивитися вагу складових, і потім цю величину внести в зазначену графу калькулятора калорій. Калькулятор калорій покаже точну калорійність і склад для кожної заданої порції.

Це дуже зручно, так як на з'ясування числа калорій може піти всього кілька хвилин. І за цей короткий час можна точно знати, скільки калорій в тій або іншій страві або наскільки обрана дієта відповідає потребам організму в споживанні енергії. І таким чином, можна з легкістю зрозуміти, чи дійсно обрана дієта допоможе позбутися від зайвої ваги і чи варто все це витрачених часу, сил і терпіння.

У лічильнику калорій можна знайти інформацію про більш, ніж 1000 основних продуктів харчування. Такі ж відомості пропонує і таблиця калорійності продуктів, з тією лише різницею, що калорійність в ній не вираховується автоматично. Цих даних цілком вистачає для того, щоб дізнатися вміст калорій майже у всіх дієтах і блюдах. Адже більшість продуктів можна завжди замінити аналогом, так як в основному відмінність полягає тільки лише в торговій марці.

Лічильник калорій буде незамінний в тому випадку, якщо буде потрібно з усього списку вибрати продукти з певним вмістом білків, жирів і вуглеводів або ж ті продукти, які не включають в себе ці компоненти. Завдяки калькулятору калорійності можна знизити вагу і відчувати себе при цьому прекрасно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Правила прийому сеансів ...
Наступна новина: У Житомирі пройшов ...

КОМЕНТАРІ