У чернівецькому Палаці культури покажуть дві театральні прем’єри

У чернівецькому Палаці культури покажуть дві театральні прем’єри

27.08.17 10:05 0 669
У п‘ятницю, 25 серпня, у Центральному Палаці культури, о 19:00 відбудеться прем'єра вистави «Кастинг» (в обробці румунської постановниці Ізольди Кобєц).

«Кастинг» – це комедія дель-арте (з італійської – «комедія майстерності», відома також як «комедія масок», різновид італійського традиційного театру доби Відродження), персонажами цього театру є Арлекіно, Брігелла, Коломбіна, Дотторе, П'єро. Грі акторів властиве перебільшення, а також широкі жести, які часто бувають навіть гротескними. Одним із найважливіших представників комедії дель-арте є Карло Ґольдоні. На основі сцен та монологів з таких його п'єс як «Слуга двох господарів», «Літній відпочинок» та «Брехун» актори зіграють для публіки фарс (різка, весела комедія) та продемонструюють, що творчість Ґольдоні актуальні й досі.

А у суботу, 26 серпня, у Центральному Палаці культури, о 19:00 відбудеться прем'єра ще однієї вистави «Паперові квіти» за Егоном Вольфом.

Єва – молода та приваблива вдова – повертається з покупками додому. Молодий чоловік на ім'я Хехт (Щука) допомагає їй донести сумки додому. Вона має спокійний, стриманий характер. Він, натомість, безхатченко з дивакуватою поведінкою та манерою розмовляти. Час від часу в нього трапляються судомні напади. Він запропонував їй свої послуги в магазині і тепер вона хоче віддячити йому грошима та склянкою чаю. В результаті він влаштовується у неї вдома. Між ними виникають незвичайні стосунки: коли вона, врешті-решт, хоче з ним зблизитися, він навпаки відштовхує її, здається повним інтровертом. Якийсь демон спонукає його руйнувати все, що є довкола – ламати декоративні фігурки, меблі, задушити канарку, провести сповнену гротеску та фарсу весільну церемонію. Чому він це робить? – Бо боїться повертатися на вулицю, боїться самотності та безнадії. Вона здогадується, що в нього на душі попри його дивакуватість. Єва співчуває йому та починає любити його, адже бачить щось схоже в їхніх життєвих ситуаціях. І так вона терпить його аж до немислимого. Темою п'єси «Паперові квіти» є руйнація. Систематична руйнація квартири, психологічна руйнація впорядкованого світу героїні. Завіса падає на груду зруйнованих речей. Тільки кілька великих паперових квіток видніються в запустінні. Та Хехт не лише зруйнував Євин світ, але й звільнив її від усього штучного. Куди ж можуть завести такі стосунки?

Вхід на всі заходи вільний.

Більше про театральну групу «Буковинський фенікс» – http://dju.org.ua/miscevi-organizacii-nsmciv-ukrainy/molodyozhnaya-organizaciya-bukovinskij-feniks/

Подія FB – https://www.facebook.com/events/2029897930571345

За додатковою інформацією звертатися:

Катерина Мельник,

050 909 12 15

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал разом з ...
Наступна новина: Чернівці: У районі вулиць ...

КОМЕНТАРІ