Bitcoin Foundation виступає проти «закручування гайок» з боку регуляторних органів

Bitcoin Foundation виступає проти «закручування гайок» з боку регуляторних органів

28.08.17 11:49 0 1499

Минулого тижня Bitcoin Foundation оголосила, що за підтримки юридичної фірми Ciric Law PLLC збирається виступити проти посилених федеральних і державних заходів регулювання спрямованих на контроль і придушення прийняття і використання такої віртуальної валюти, як біткойн. До речі, на сьогоднішній день отримати біткойни можна 3 шляхами: за допомогою майнінгу, купити на багаточисленних біржах, виграти на спеціалізованих сайтах (їх список можна переглянути тут: https://bestcasinomaster.site/).

Першим пріоритетом даного напрямку діяльності організації буде участь в більш відкритому і різноманітному діалозі з Конгресом США, особливо в тому, що стосується введення законопроекту, відповідно до якого біткойн входить в сферу застосування заходів по боротьбі з відмиванням грошей. Цей підхід був недавно відображений в протистоянні Bitcoin Foundation щодо прийняття так званого «Єдиного закону про віртуальні валюти» Єдиної комісії з правових питань (ULC).

Bitcoin Foundation заявляє, що вони як і раніше виступають проти цього закону, оскільки, на їхню думку, його схвалення з боку держав «буде перешкоджати інклюзивним фінансовим інноваціям, які провокують технологія блокчейн і криптовалюта».

Крім того, Bitcoin Foundation вимагає відхилення даного закону, оскільки у держав на даний момент вже є істотні розбіжності в питанні про підходи до класифікації або регулювання біткойнів, а також тому, що пропонований закон фактично знаходиться в полі значної правової невизначеності через поданий недавно судовий позов проти Нью-Йоркської «бітліцензії».

Виконавчий директор Bitcoin Foundation Ллой Клаас сказав в ітервью з цього приводу:

«У разі якщо посилена регуляція з боку федеральних і державних органів буде тривати, вона буде загрожувати існуванню галузі Фінтех по всій країні».

«Так само, як розвиток Фінтех-індустрії і криптовалюта було придушений в Нью-Йорку шляхом прийняття так званої« бітліцензіі», досить імовірно, що посилення нормативного та законодавчого тягаря надасть аналогічний негативний вплив. Ці інноваційні заходи будуть мігрувати в більш гостинні юрисдикції, і це безумовно послабить здатність Америки конкурувати в новій області Фінтех».

Ще в квітні Bitcoin Foundation оголосив про збір коштів для підтримки подачі позову проти постанови «Про віртуальну валюту» Нью-Йоркського відділу фінансових послуг (NYDFS), оприлюдненого в 2015 році. Позов був поданий власником малого бізнесу Тео Чіно, який виступив позивачем у даній справі.

Нагадаємо, в 2015 році в Нью-Йорку Департамент фінансових послуг (NYDFS) оприлюднив спірну постанову про віртуальну валюту, також відому як BitLicense (бітліцензія), спрямовану на регулювання діяльності криптовалютних компаній в Нью-Йорку.

У жовтні 2015 року власник малого бізнесу Тео Чіно подав позов про відшкодування збитків в розмірі 1 мільярда доларів проти NYDFS до Верховного суду штату Нью-Йорк, стверджуючи, що агентство перевищило свій регуляторний мандат і що право регулювання біткойнів належить законодавчим органам, а не на NYDFS.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ