Селебріті - що це таке?

Селебріті - що це таке?

28.08.17 18:26 0 5916

"В мові російськомовних людей все частіше зустрічаються іноземні терміни. Молодь намагається не тільки впроваджувати в свій лексикон закордонні слівця, але і замінює ними існуючі в Росії аналоги. Так, сьогодні часто з екранів телевізорів, в модних інтерв'ю або новинних зведеннях прослизає слово «селебріті»", - розповідає готовний редактор інтернет-порталу zakulisi.ru, на якому ви можете знайти останні новини з життя знаменитостей.

Значення поняття

Дуже часто, говорячи про відомих особистостей, їх відносять до «селебріті». Що це таке, знає все сучасне покоління. У російській мові існує визначення даного іменника. Прочитавши його, абсолютно будь-яка людина зрозуміє, що це таке.

Селебріті - це знаменита особистість, інформація про яку частіше, ніж про інших, згадується в засобах масової інформації. Тобто це термін, що характеризує особистість в залежності від її популярності в пресі, а не від приналежності до певного роду діяльності.

На сьогоднішній день про те, що таке селебріті, знають практично всі. В першу чергу, це пов'язано з постійним обговоренням у ЗМІ усіляких знаменитостей, у тому числі і політичних діячів. У зв'язку з цим можна сміливо заявити, що селебріті є частиною життя багатьох жителів Росії.

Хто такі селебріті в Росії?

Самих обговорюваних особистостей в Росії досить багато. Насправді не так-то просто ставитися до селебріті. Що це таке, і в чому складність існування відомих зірок, можна зрозуміти, подивившись на найяскравіші їх приклади. Самою впізнаваною і неодмінно обговорюваною особистістю є балерина Анастасія Волочкова. Її фотографії блищать в самих різних журналах, про неї дискутують в телепередачах і в Інтернеті. Але з огляду на не зовсім стандартний прояв своїх талантів про танцівницю відгукуються не найбільш втішними словами. Так, нарівні з армією шанувальників, у Волочкової з'явилося дуже багато антифанатів. Справлятися з негативом молодій жінці не так просто.

Синоніми слова «селебріті»

У розмові постійне вживання описуваного слова неодмінно призводить до тавтології. Щоб уникнути цієї ситуації, рекомендується використовувати синоніми. Найпопулярнішим в даному випадку є використання слова «знаменитість». Не менш точними і правильними є такі слова, як: суперзірка, світська левиця, ідол, поп-зірка, прима або кумир. Бувають випадки, коли грамотніше всього використовувати синонім - етуаль. Кожен з представлених варіантів ніяк не спотворює сенс заявленого контексту і в той же час дозволяє урізноманітнити мову. Почувши їх, ви відразу зрозумієте, що це таке - селебріті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Печать фотокниги в Киеве
Наступна новина: Футболки з написами та їх ...

КОМЕНТАРІ