Секційні гаражні ворота DoorHan

Секційні гаражні ворота DoorHan

29.08.17 00:37 0 1352

Секційні підйомні ворота стають все більш популярними в середовищі автовласників. У РФ особливим попитом користується продукція компанії DoorHan, що займається виробництвом різних видів воріт. Збірка і установка порталів фірми DoorHan, проводиться фахівцями. Однак з метою економії коштів, деякі власники гаражів монтаж виробляють самостійно, але для цього необхідна інструкція по монтажу секційних воріт Дорхан. Секційні підйомні воротні конструкції - це складні споруди, але цілком доступні для установки грамотними людьми з «золотими» руками.

Плануючи самостійну установку комплекту, слід врахувати, що виробник позбавляє таку воротную конструкцію загальної гарантії. В цьому випадку тільки окремі деталі і вузли конструкції забезпечуються гарантією. Ворота ж, встановлені майстрами, мають тривалу гарантію. Наприклад, в Єкатиринбурзі установку гаражних воріт DoorHan роблять фахівці компанії "Мастер Дом" (виготовлення та встановлення воріт стартує від 3500 рублів). Компанія бере на себе відповідальність за якість монтажу, забезпечує гарантійне та післягарантійне обслуговування, ремонт і робить заміну комплектуючих. При установці воріт своїми силами цей тягар витрат лягає на споживача. Тому є сенс оплатити установку, а згодом заощадити на експлуатації.

У конструкції воріт DoorHan привертає відмінна здатність зберігати тепло в гаражному приміщенні, здатність протистояти ударам при спробах грабежу. Конструкція створювалася з урахуванням того, що зими в Росії снігові, а експлуатація воріт не вимагає обов'язкового очищення від снігу території перед гаражем. Досить підняти секційне полотно і можна виїжджати з приміщення.

Етапи монтажу секційних воріт DoorHan

Популярність секційних воріт DoorHan і велике число бажаючих встановлювати їх власними силами привела до того, що виробник пішов назустріч споживачам. Була створена спеціальна комплектація, забезпечена докладною інструкцією, розрахована на самостійну установку.

Для монтажу потрібні інструменти:

  • рівень будівельний;
  • рулетка;
  • молоток;
  • викрутки (універсальна і клемна);
  • заклепочний пістолет для кріплення профілів;
  • ключі для стяжки болтів;
  • дрель з перфоратором;
  • біти для кріплення петель;
  • спеціальні комірчики для регулювання стиснення торсійної пружини.

Підготовка до монтажу

Перед початком монтажу перевіряють комплектацію. Проріз в'їзду в гараж повинен бути підготовлений заздалегідь для установки нових воріт. При перевірці роблять заміри ширини (внизу, вгорі, посередині) та висоти теж в кількох місцях.

Важливо! У розрахунок береться максимальна величина виміряного параметра.

Комплектація воріт повинна мати:

  • Торсійний механізм;
  • Комплект напрямних;
  • Комплектуючі деталі;
  • Сендвіч панелі.

Коли підготовлений отвір, підібрані інструменти для збірки, перевірена комплектація приступають до монтажу.

Проріз має форму правильного прямокутника, розташованого в одній площині. На поверхні підлоги проводять попередню перевірку вертикальних напрямних, умовно зібравши каркас, будівельним рівнем вимірюється його горизонтальність.

Збірка секційної панелі

Спочатку оглядаються і готуються секції панелей. При цьому ролики саморізами закріплюють на верхню кромку останньої секції панелі. Серединні секції кріпляться до бічних опор в місцях, заздалегідь просвердлених отворів. Крім того, відбувається з'єднання секцій в полотно за допомогою внутрішніх петель. Отвори, наявні в петлях, відповідають отворам в секціях, вони зроблені при виготовленні деталей.

На нижній секції встановлюються внутрішні петлі для з'єднання з опорами бічних і нижніх кутових кронштейнів. Перед установкою направляючих в отворі ставлять нижню секцію панелі так, щоб її краї заходили за боки прорізу по обом його сторонам.

Збірка і установка всієї комплектації виконується за заздалегідь підготовленими отворами, виконаними на виробництві. Це спрощує збірку і значно скорочує час монтажу секційної ворітної конструкції.

Збірка і установка вузлів ворітної конструкції

На наступному етапі виконується складання та встановлення напрямних. Стійки кріпляться з боків прорізів, а потім вертикальні і горизонтальні напрямні скріплюються між собою пластиною за допомогою болтів і гайок. Відповідно до готових отворів на кутовій опорі закріплюється кронштейн. Після чого він кріпиться до конструкції каркасу, і до стіни саморізами по металу.

Трос з комплекту ріжуть на два відрізки. Потім кожен кінець закріплюється в петлі, в нижній секції по обох боках. Ролики, які мають розпірні втулки, вставляють в отвори нижніх кронштейнів. Самі ролики за утримувачі кріпляться до бічних стійок. Всі призначені для цього кріплення саморізи, вкручуються рівномірно по висоті кутової стійки.

На вал, наявний в комплектації, симетрично встановлюють торсійні пружини, а потім закріплюють барабани для троса. Потім встановлюють верхню секцію полотна, із закріпленими на її кромці роликодержателями з роликами. Після чого вал в зібраному вигляді піднімають нагору і встановлюють в підшипнику для закріплення.

В барабани, що знаходяться на валу, через отвори протягують кінці тросів. Потрібну кількість витків намотують на барабан, а інша частина простягається уздовж вертикальної напрямної від кутового нижнього кронштейна до барабану. Сам барабан кріплять до опорного кронштейну, на ньому намотують трос і закріплюють болтами і обтискний втулкою.

Механізм руху секційного полотна

Перфоратором наносяться мітки для кріплення петель і бічних стійок. Пружини, надіті на вал, регулюють і фіксують на певній відстані. На рівних відстанях від осі отвору встановлюють буфери, а верхні напрямні прикріплюють до стелі на монтажних куточках за допомогою болтів і саморізів.

Роблять розмітку місць: для ручки зовні воротного полотна і для засувки, що знаходиться всередині гаража. Після чого їх кріплять саморізами на місця.

Установка автоматики

Для установки автоматики на направляючій профільній балці, встановленій посередині валу, монтують приводний механізм, на вихідний вал при цьому одягають втулку. Всі частини після цього з'єднують. Крім того, встановлюють на направляючу профільну балку кронштейн, прикріплючи його шурупами.

Додатково на направляючому профілі встановлюють тягу. Потім монтується направляючий профіль над валом полотна воріт поверх стельових горизонтальних профілів. При цьому за допомогою кронштейна інший його кінець кріпиться до балки, що знаходиться найближче до приводу.

Провівши, кілька пробних пусків конструкції, можна вважати, що з установкою секційних підйомних воріт DoorHan власними силами ви впоралися. Конструкція, встановлена ​​правильно, рухається безшумно і плавно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Василь Шкляр на ...

КОМЕНТАРІ