Степан Барна: Культурне надбання нашого краю маємо примножувати не тільки словами,а й конкретними діями

Степан Барна: Культурне надбання нашого краю маємо примножувати не тільки словами,а й конкретними діями

29.08.17 09:57 0 528
Цього року Тернопільщина відзначила День Незалежності України у славному місті Збараж. Водночас жителі та гості області мали можливість побувати ще й на святі Збаразького замку, який, невипадково називають окрасою нашого краю. Вже другий рік поспіль за ініціативи голови Тернопільської ОДА Степана Барни в області практикують такий формат свят і це користується неабиякою популярністю серед краян. Участь у відкритті свята Збаразького замку взяли представники влади області та міста.

«Збаразький замок – це замок з унікальною історією багатьох народів, які сформували великий український народ, – зазначив під час свого виступу на святі замку голова Тернопільської ОДА Степан Барна. – Тернопілля надзвичайно багате на історичне та культурне надбання. Понад 34 замки області є свідченням того, що наш край надзвичайно багатий. Наша культура ввібрала в себе культури болгарського, чеського, угорського, польського, турецького та інших народів. Дуже важливо, щоб це надбання ми цінували і примножували не тільки словами, а й конкретними діями».

Водночас, Степан Барна зауважив, що в області вже відбулися більше десяти свят замків, а це означає, що у всіх цих випадках громада об'єднується, прибирає, впорядковує і робить все для того, щоб замки Тернопільщини були квітучими.

«Ми надзвичайно багаті на історичний український спадок. Саме Тернопілля стало колискою національно-визвольного руху української повстанської армії. З Тернопіллям пов'язані місця героїчної слави січових стрільців, пов'язані великі перемоги наших українських полководців. Тернопільщина й надалі має бути форматором відновлення української армії й у цьому випадку потрібно подякувати кожному солдату, кожному воїну, який захищає територіальну цілісність нашої держави. Й водночас хочу подякувати кожному за ваше бажання змінювати обличчя нашого краю і України. Тому продовжуємо у цьому ж дусі та з цим ж натхненням», – підкреслив Степан Барна.

Нагадаємо, торік у Збаразькому замку було введено в експлуатацію 9 залів, які представляють собою інтер'єри XVIII ст. Ряд залів заповнено експонатами різноманітної тематики і планування – це і зала зброї, археології, трипільської культури вишивки, нумізматики, балістики та інші зали. Всіх туристів щиро запрошують приїхати, подивитися і відчути середньовічну атмосферу замку, який є окрасою Тернопільщини. Водночас, прикладають максимум зусиль для промоції замку та його презентації на міжнародній арені.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останній тиждень у м. ...
Наступна новина: У Тернополі відкрили ...

КОМЕНТАРІ