26-ту річницю Незалежності України Тернопільщина відзначила у славному місті Збараж (відео,фото)

26-ту річницю Незалежності України Тернопільщина відзначила у славному місті Збараж (відео,фото)

29.08.17 09:43 0 554
Святкування з нагоди 26-ої річниці з Дня Незалежності України об'єднали не лише жителів міста Збараж, де цьогоріч відбувалися урочистості. До історичного міста приїхала чи не вся область, а також гості нашого краю. Програма відзначення такого особливого й важливого для нашої країни та області дня була досить цікавою та насиченою, й проходила вона за участі влади, духовенства й наших воїнів.

Як зазначив під час вітального слова голова Тернопільської ОДА Степан Барна, найважливіший висновок, який ми маємо зробити у День Незалежності, – це пам'ятати тих, хто віддавав багато століть свої життя за незалежну Україну. Маємо пам'ятати вояків Січових стрільців, Української Повстанської Армії, дисидентів і згадати хлопців, які відділи свої життя на Сході України, відбиваючи путінську агресію. «Це наше головне завдання. І я вірю в те, що сьогоднішній День Незалежності зробить черговий крок у зміну свідомості кожного громадянина нашої держави. Адже незалежність починається в нашій голові», – наголосив Степан Барна.

Власне, урочистості з нагоди найочікуванішого свята року розпочалися із молитви за Україну перед пам'ятним знаком жертвам тоталітарного режиму. Після цього жителів та гостей області запросили на відкриття свята Збаразького замку, який називають окрасою нашого краю, адже він є унікальною пам'яткою XVIII ст.

«Символічно, що цьогоріч День Незалежності України ми відзначаємо саме у Збаражі, адже це історичне місце, де відбувалося багато битв проти загарбників, які намагалися захопити нашу землю. Водночас, за шнє свято і за те, що наша Україна вільна й незалежна маємо подякувати нашим солдатам, які перебувають на передовій, солдатам, які повернулися додому, і схилити голову перед Героями Небесної Сотні і воїнами АТО, які віддали свої життя за те, щоб в Україні був мир і спокій», – зазначив голова Збаразької РДА Анатолій Качка.

Не менш символічним було й те, що у День Незалежності свій новий роман «Троща» про УПА на Тернопільщині презентував відомий український письменник Василь Шкляр. Презентація книги в органному залі Збаразького замку зібрала чимало поціновувачів творчості Василя Шкляра та його сильного, мудрого й влучного слова, на якому виховується не одне покоління.

Після презентації книги на збаразькому стадіоні відбувся фінальний матч кубка області з футболу між командами «ДСО-Поділля» Тернопільського району та «Колос» із міста Зборів. За результатами матчу перемогу здобула команда «ДСО-Поділля». Проведення матчу відбулося за сприяння Федерації футболу Тернопільської області, яку очолює Тарас Юрик.

Завершилося святкування Дня Незалежності великим концертом за участі відомого співака Павла Доскоча та молодіжного гурту з Тернополя «Терен».

Підсумовуючи усе сказане й почуте під час відзначення важливої для всіх українців дати, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук зазначив, що важливо не тільки боротися за Україну, а й працювати для неї, докладати всіх зусиль, щоб вона процвітала. «Я хочу, щоб усі розуміли, що Україна буде незалежною тільки тоді, коли, як заповідав митрополит Андрей Шептицький, небурхливими гаслами, а тихою і невтомною працею ми будемо любити Україну. Тому ніколи не зупиняймося на досягнутому і працюймо заради розквіту і процвітання нашої сильної, вільної та незалежної держави», – підкреслив Віктор Овчарук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбувся чемпіонат ...
Наступна новина: За останній тиждень у м. ...

КОМЕНТАРІ