У Чернігові зараз обирають виконавців робіт за міжнародним проектом енергомодернізації

У Чернігові зараз обирають виконавців робіт за міжнародним проектом енергомодернізації

29.08.17 14:03 0 583
В Управлінні капітального будівництва Чернігівської міської ради відбуваються торги між претендентами на виконання робіт з енергоефективної модернізації мереж зовнішнього освітлення м. Чернігова. Переможець торгів має замінити 1185 світильників з дуговими ртутними лампами на економічні світлодіодні но вулицях: Шевченка, Рокосовського, Героїв Чорнобиля, 77 Гвардійської дивізії, Святомиколаївська, Серьожнікова, Мазепи, Космонавтів, Толстого, Доценка, Генерала Бєлова та Гагаріна.

Окрім великого обсягу робіт, ця закупівля вирізняються з-поміж інших ще й тим, що всі її етапи проходять за правилами Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) , яка є партнером та фінансовим донором Чернігова в реалізації даного проекту. Визначення компанії-переможця теж буде відбуватися за критеріями НЕФКО та за участю цієї організації.

Загалом цей проект складається з двох частин: першої - модернізації мереж вуличного освітлення нашого міста та другої - енергоефективної реновації чернігівської школи №5.

У приміщенні школи №5 передбачаються заміна вікон і зовнішніх дверей, утеплення стін та горищного перекриття будівлі, реконструкція покрівлі, заміна трубопроводів зовнішньої теплової мережі на попередньо ізольовані трубопроводи, встановлення світлодіодних світильників, заміна електроплит в харчоблоці, реконструкція вентиляційної системи харчоблоку.

Технічне завдання обох частин проекту розроблялося спільно з зарубіжними фахівцями як таке, що має продемонструвати доцільність і окупність енергоефективної модернізації. Очікувані результати від реалізації проекту: скорочення споживання електроенергії на 931,578 кВт*г/рік, тепла – 729 Мвт/рік, викидів СО2 – 943т/рік. Річна економія – 2,5 млн грн/рік, термін окупності – 7,5 років.

Вартість проекту -18,9 млн грн, з яких 5,6 млн – грантова частина, 1,9 млн – співфінансування з міського бюджету і 11,4 млн – кредитні кошти під 3% річних. Як можна побачити, це не комерційні фінансові умови, а більш вигідні, спрямовані на підтримку і спільну відповідальність. Аби стати учасником цього міжнародного проекту, Чернігів пройшов досить довгий і складний шлях підготовки та відбору, який здійснювався Північною екологічною фінансовою корпорацією.

Практична реалізація обох частин проекту починається в цьому році і має завершитися в наступному. Безпосередньо зараз – етап відкриття тендерних пропозицій. - тендер на контракт "Енергоефективна модернізація мереж зовнішнього освітлення міста Чернігова (реконструкція зі встановленням світлодіодних світильників)» . А торги за контрактом «Енергоефективна реновація загальноосвітнього навчального закладу № 5 (реконструкція) по вул. Сосновій, 23- а в м. Чернігові» вже відбулися 17 серпня.

Участь у них взяли 3 компанії: Корпорація "Укртрансбуд", ПП "Укрпромбуд-Б", ТОВ "Фірма "МЖК - Сервіс". Переможець буде оголошений після вивчення документів учасників, яке проводить УКБ та Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO).

На фото: приміщення школи №5 м. Чернігова, сьогоднішній стан:

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ