Алюмінієві вікна: переваги та сфера застосування

Алюмінієві вікна: переваги та сфера застосування

29.08.17 16:59 0 1078

Існує думка, що вікна з алюмінію холодні і непридатні для установки в житлових приміщеннях. Але сучасні методики та технології виготовлення вікон зробили крок далеко вперед, тому дизайн і теплозберігаючий ефект здивує навіть самого переконаного скептика. До речі, в Києві алюмінієві вікна можна придбати в компанії "Затишок": www.zatysh-ok.in.ua/alyuminievye-okna/.

Сучасні будинки, спроектовані аналогічно класичним особнякам, крім вишуканої архітектури повинні володіти новітніми енергозберігаючими технологіями. Використання в таких будинках віконних конструкцій з теплого алюмінієвого профілю буде кращим рішенням, тому що:

  • вони мають досить високі показники тепло і шумоізоляції;
  • можливе виготовлення в великому діапазоні форм і розмірів;
  • допустимо використовувати різні способи відкривання вікна;
  • у них хороший захист від злому.

Теплоізоляційні властивості алюмінієвого профілю

Основні характеристики алюмінію - це легкість і міцність. Тому його часто використовують для скління великих площ (терас і зимових садів). Профіль може бути вузьким і не вимагає додаткового армування конструкції. Аналогічно ПВХ-профілю, алюмінієвий має камерну структуру.

Розрізняють профільні системи з алюмінію двох видів:

  1. «холодні»;
  2. «теплі».

У першому випадку профіль виготовлений цілком з алюмінію і має низьку теплоізоляцію. Такий варіант віконних конструкцій призначений для нежитлових приміщень: зимових садів, балконів і веранд.

У «теплих» вікнах застосовують камерний профіль, що складається з двох елементів, які з'єднуються термічної прокладкою. За рахунок цього у вікна буде набагато краща теплоізоляція, але все ж вона поступається дереву і ПВХ.

В основному «холодні» профілі виготовляються однокамерними і мають коефіцієнт тепловіддачі (Uf) рівний 5,0 Вт / м2К, «теплі» роблять двох- або трикамерні і Uf буде в проміжку 1,4 - 3,0 Вт / м2К.

Алюмінієві профілі, виготовлені із застосуванням новітніх технологій, мають низьку теплопровідність і коефіцієнт Uf менший 0,8 Вт / м2К. Такий варіант віконних систем з'явився на ринку зовсім недавно. До цього моменту домогтися такого рівня теплоізоляції можливо було, тільки використовуючи дерев'яний або ПВХ-профіль. Але ці матеріали значно програють алюмінію в конструкційних можливостях. Це нововведення дозволило застосовувати вікна з алюмінію в пасивному та енергоефективному будівництві.

Форма і розмір вікон

З алюмінію можна формувати конструкції всіляких форм і розмірів. Профіль згинається для створення арок і з'єднується у всіляких архітектурних рішеннях. Застосування передових технологій дає можливість проектувати і створювати віконні конструкції з різними методами відкривання, в великому діапазоні габаритних розмірів, форм і конфігурацій.

Наприклад, в підйомно-розсувних дверях, які відносять до великогабаритних конструкцій, разом з фурнітурою вага однієї стулки досягає 400 кг, а максимальні габаритні розміри в висоту 2,7 м і 3,325 м в ширину. Мобільна стулка засувається за глуху стулку - можливо отримати скляну поверхню розміром до 6,5 м.

Виробники алюмінієвих вікон завжди готові розробити конструкції за індивідуальними проектами замовників, враховуючи всі особливості будови і вибравши найкращий варіант.

Лаконічний дизайн

Алюміній завдяки своїм природним властивостям довгий час зберігає естетичний зовнішній вигляд. Профіль з алюмінію виробники фарбують у різні кольори трьома методами:

  1. Анодованим способом. В основному це золотий, темно-коричневий або натуральний колір. Шар оксиду на поверхні металу повністю виключає потрапляння повітря, забезпечуючи при цьому надійний захист від корозії;
  2. Порошковим забарвленням. Цей метод полягає в тому, що пофарбоване покриття висихає в умовах високих температур. Завдяки цій технології профіль, пофарбований таким методом, у порівнянні з анодованим більш стійкий до механічних пошкоджень і корозії;
  3. Ламінуванням профілю однотонними і декоративними плівками. Цей метод є дуже вигідним дизайнерським ходом. Плівки для ламінування володіють тими ж властивостями, що і для ПВХ-профілів. Таким способом забарвлюють не тільки вікно, але і двері. Завдяки цьому є можливість поставки вікон і дверей в одному колірному рішенні, що означає дотримання гармонії між інтер'єром та екстер'єром будинку.

«Плюси» установки алюмінієвих вікон

До основних технічних характеристик алюмінію, відноситься велика стійкість до різного роду механічних пошкоджень і несприятливого впливу навколишнього середовища. Завдяки цим властивостям його досить часто використовують в будівельній індустрії. Цей матеріал добре переносить вплив на нього ультрафіолетових променів. Алюмінієві профілі, володіючи всіма цими властивостями, на довгі роки зберігають свій первісний вигляд і стійкість до корозії. Такі вікна ідеально підійдуть як для житлових, так і нежитлових будівель.

Основні переваги алюмінієвих вікон:

  • Виключається армування і додаткове зміцнення балками віконних конструкцій - це полегшує конструкцію і спрощує процес виробництва, при цьому анітрохи не знижує надійність виробу;
  • Вишуканість і елегантність світлопрозорих конструкцій, яка досягається за рахунок більш вузького профілю, в порівнянні з подібними моделями з дерева і ПВХ. Алюмінієві конструкції мають сучасний вигляд і не перешкоджають світлопропусканню;
  • Проектування віконних поверхонь великої площі. При цьому обов'язково дотримується вишуканий дизайн і зберігається на високому рівні продуктивність системи (тільки при використанні профілів новітніх розробок);
  • Широка палітра кольорів для обробки профілю дозволяє підібрати віконні системи, які гармонійно поєднані із загальною архітектурою будівлі;
  • Можливість індивідуального проектування віконних конструкцій, враховуючи всі особливості будівлі та побажання замовника;
  • Нескладний догляд. Алюмінієвий профіль потребує мінімального догляду і підтримки функціонального стану. Єдиною процедурою для профілактики буде періодична мийка вікна і профілю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Димоходи з нержавіючої ...

КОМЕНТАРІ