На Тернопільщині впроваджуються профілактичні заходи щодо запобігання африканської чуми свиней

На Тернопільщині впроваджуються профілактичні заходи щодо запобігання африканської чуми свиней

31.08.17 08:07 0 510
На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, що відбулося під головуванням першого заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Івана Крисака, обговорили ситуацію в Україні щодо поширення африканської чуми свиней (далі АЧС). Члени комісії прийняли відповідні рішення стосовно впровадження заходів для запобігання поширенню збудника цієї хвороби на територію Тернопільщини.

На окремий випадок захворювання на АЧС, що трапився у с. Коров'є Теофіпольського району Хмельницької області, вказав начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в області Володимир Марків. У господарстві, в якому виявили це захворювання, утримувалося 6600 свиней. Вказаний населений пункт розташований на відстані менш ніж 20 кілометрів від Тернопільщини.

У свою чергу Іван Крисак закцентував увагу на необхідності дотримання закритого режиму роботи свиногосподарств області, а також порушив проблему стихійної торгівлі. Він наголосив, що лише спільними зусиллями всіх зацікавлених та компетентних служб можна запобігти розповсюдженню АЧС, а при можливому спалаху хвороби вчасно локалізувати джерело збудника.

Враховуючи вищенаведене, Державна протиепізоотична комісія прийняла низку рішень, серед яких:

1. Рекомендувати власникам спеціалізованих свиногосподарств:

а) забезпечити функціонування господарств у закритому режимі;

б) не проводити утримання свиней у вигульних майданчиках на відкритому повітрі;

в) при виявленні масових захворювань та загибелі свиней негайно інформувати місцеву державну службу ветеринарної медицини;

2. Продовжити моніторингові дослідження на африканську і класичну чуму свиней у господарстві та дикій фауні;

3. Не допускати поступлення на ринки живності тварин, а на продовольчі ринки продукції тваринного походження із територій, які визнані зонами захисту та нагляду щодо АЧС, а також бідь-яких інших тварин і продуктів без наявності супровідних ветеринарних документів.

4. Контролювати на автошляхах ситуацію із завезенням в область свиней, особливо з території Теофіпольського району Хмельницької області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Міська рада ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ