У прокуратурі Волині відбулася нарада керівників правоохоронних органів області

У прокуратурі Волині відбулася нарада керівників правоохоронних органів області

31.08.17 08:41 0 559
У прокуратурі Волині за участі голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика відбулася нарада керівників правоохоронних органів області.

Учасники наради обговорили стан протидії у краї злочинності, в тому числі її організованим формам та з ознаками корупції за 7 місяців 2017 року.

Виступаючи перед присутніми, прокурор Волині Максим Киричук зазначив, що завдяки вжитим правоохоронцями заходам цьогоріч в області знизився рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення (з 82,0 до 70,6) і він суттєво нижчий, як по державі.

З початку року в області зменшилося загальне число вчинених злочинів (обліковано 7 354 кримінальних правопорушень проти 8 547 у 2016 році, динаміка спаду складає 14,0%).

Зменшилася кількість особливо тяжких, злочинів проти життя та здоров’я особи, умисних тяжких тілесних ушкоджень, проти безпеки руху та експлуатації транспорту, у сфері охорони довкілля, вчинених у стані алкогольного сп’яніння та в групі, у підлітковому середовищі.

Уперше за останні декілька років меншою є кількість облікованих злочинів проти власності (5 789 проти 4 883 або на 15,7%), у тому числі крадіжок, розбійних нападів, шахрайств.

Знешкоджено діяльність трьох організованих злочинних груп, у тому числі однієї у сфері оподаткування. До суду скеровано обвинувальні акти щодо п’яти злочинних угрупувань.

Активізовано роботу правоохоронних органів області у сфері протидії незаконному обігу наркотиків.

Посилено протидію корупційним проявам. Скеровано до суду 47 обвинувальних актів про вчинені 52 особами корупційні злочини. В отриманні неправомірної вигоди викрито професійного суддю, голову районної державної адміністрації.

Активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів, яких вилучено на суму майже 20 млн. грн., що вдвічі перевищує показник 2016 року.

Координаційними та наглядовими зусиллями прокурорів вдалось підвищити рівень розкриття злочинів з 29,3% у 2016 році до 41,4% - у поточному.

Водночас, ужиті скоординовані заходи не вирішили усіх нагальних проблем у боротьбі зі злочинністю в регіоні. Територіальним та міжрегіональним підрозділам поліції не вдалося забезпечити належну протидію злочинам загальнокримінальної спрямованості та посилити боротьбу з корупцією й організованою злочинністю.

Викликає суттєві зауваження робота слідчих поліції щодо виявлення причин та умов, які сприяють вчиненню кримінальних правопорушень, і вжиття дієвих заходів до їх усунення.

Наявні проблеми і прорахунки у здійсненні превентивної та профілактичної роботи.

Відбувся ріст умисних вбивств, вимагань та злочинів проти громадської безпеки, рецидивної злочинності. Почастішали випадки незаконного застосування зброї та вибухових пристроїв.

Не вдалось мінімізувати проблеми вуличної злочинності, насамперед в обласному центрі. Організація роботи підрозділів патрульної поліції в частині оперативного переслідування та затримання злочинців потребує подальшого удосконалення.

Помітно знизилась ефективність правоохоронної діяльності у сфері охорони довкілля, насамперед у лісовій галузі та незаконного видобутку корисних копалин, у тому числі бурштину, їх протиправного вивозу за кордон.

Гострим для регіону залишається питання викриття та розслідування корупційних злочинів.

Таким чином, проблемні питання боротьби зі злочинністю, її організованими формами, корупцією, превентивної діяльності потребують комплексного вирішення усіма правоохоронними органами.

Учасниками наради розроблено низку узгоджених заходів задля посилення протидії злочинності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кількість ...
Наступна новина: За позовом прокуратури ...

КОМЕНТАРІ