Твори видатного буковинського композитора виконають солісти з Нідерландів та США

Твори видатного буковинського композитора виконають солісти з Нідерландів та США

31.08.17 08:57 0 509
1-2 вересня у Чернівцях пройдуть Дні Евсевія Мандичевського – відомого у світі буковинського митця, професора віденської консерваторії. Уперше за століття прозвучать його музичні твори, рукописи яких знаходились у архівах бібліотек України, Румунії, Австрії. Їх виконуватимуть симфонічний оркестр, хор «Чернівці», солісти з Нідерландів та США.

Евсевій Мандичевський народився 160 років тому у с. Молодія в сім'ї священника. Учень Сидора Воробкевича. Композитор, педагог, музичний діяч, професор віденської консерваторії. Протягом життя дружив та тісно співпрацював з Йоганесом Брамсом.

Був хрещений у церкві святої Параскеви. Для неї, як і для багатьох інших чернівецьких храмів різних конфесій Мандичевський написав церковну музику: грецькою, латинською, церковно-словянс'ькою, румунською, німецькою мовами. Для виконання у Костелі Воздвиження Всечесного Хреста було написано Божественну Месу.

Програма Днів Евсевія Мандичевського у Чернівцях

1 вересня, 18.30, зал філармонії – відкриття концертного сезону, присвяченого 140-річчю чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка та 160-річчю від дня народження Евсевія Мандичевського.

2вересня, концертні виступи у трьох локаціях (вхід вільний):

1. 15.00, зал філармонії – Фортепіанний речиталь у виконанні піаністів: солістки філармонії Лілії Холоменюк та Крістіана Ламбура (Нідерланди)

2. 16.00, церква св. Параскеви – Окремі частини Грецької, румунської та церковно-словянської Літургій Мандичевського у виконанні академічного камерного хору «Чернівці»

3. 17.00, Костел Воздвиження Всечесного Хреста – Меса До мажор у виконанні академічного камерного хору «Чернівці»

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Невидимі» герої ...
Наступна новина: На Вінничині долю ...

КОМЕНТАРІ